"Kopš pavasara Rīgas 22. vidusskolā regulāri ieslēdzas signalizācija. Pie skolas ieejas durvīm iedegas sarkana lampiņa, rajonā skan stindzinoša sirēnas skaņa, bet neviens neevakuējas," novērojusi aculieciniece Aija.

Skolas direktore Irina Romanova portālam "Delfi" skaidroja, ka signalizācija reaģē uz skolā notiekošo remontdarbu radītajiem putekļiem. "Viss tiek kontrolēts. Viss ir kārtībā. Skolā notiek renovācija, metināšanas un citi darbi siltummezglā. Acīmredzot signalizācija reaģē paaugstinātas temperatūras vai darbu radīto putekļu dēļ," mierināja direktore.

Pēc viņas teiktā, skolēni, pedagogi, kā arī pārējais skolas personāls ir gatavi jebkurā mirklī evakuēties, ja apstiprinātos ugunsnelaimes draudi. Ierastā kārtība ir tāda, ka, atskanot signalizācijai, skolas vadība vispirms noskaidro tās ieslēgšanās iemeslus. Līdz šim visos gadījumos signalizāciju iedarbinājuši remontdarbi.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portālam "Delfi" skaidroja, ka šajā situācijā pats svarīgākais ir, lai būtu garantēta drošība. VUGD pārstāve Viktorija Gribuste akcentēja, ka līdz brīdim, kamēr nav noskaidrots signalizācijas ieslegšanās iemesls, izglītības iestādē būtu jāievēro visas skolas ugunsdrošības instruktāžā norādītās darbības, tostarp jāveic skolēnu evakuācija. "Situācijai nevajadzētu būt tādai, ka pie signalizācijas ieslēgšanās ir jāiet noskaidrot, vai tas nav noticis remontdarbu dēļ. Ja signalizācija skan bieži, acīmredzot ugunsdrošības sistēmā ir radusies tehniska problēma un tas ir jāpārbauda," norādīja Gribuste.

Kā pauda skolas direktore, tad izglītības iestādē signalizācijas sistēmu uzstādījis uzņēmums "Rīgas serviss". Apsolīto komentāru par ugunsdrošības sistēmu Rīgas 22. vidusskolā portālam "Delfi" pagaidām tā arī nav izdevies iegūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!