Foto: DELFI Репортер
"Nesen viesojoties pie drauga, no kura dzīvokļa loga paveras skats uz slaveno "Keramiku" (bijušo Rīgas porcelāna rūpnīcu), manu uzmanību piesaistīja vairākas rindas ar kastēm rūpnīcas teritorijā," raksta Matvejs.

"Bruņojušies ar fotoaparātiem, piegājām tuvāk rūpnīcai (no Slāvu tilta puses), un kļuva skaidrs, ka kastēs ir rūpnīcas izstrādājumi (šķīvji, tējas kannas, salātu bļodas utt.).

Nevar saskatīt, kas atrodas visās kastēs, bet, ja pieņemam, ka vienā kastē ir 150 šķīvju, tad, pareizinot ar kastu skaitu, iznāk iespaidīgs skaitlis - 324000 šķīvju. To tālāko likteni var tikai nojaust.

Atgādināsim, ka patlaban tiek nojaukta bijušās rūpnīcas pēdējā ēka, lai šajā degradētajā teritorijā ātrāk uzceltu jaunu tirdzniecības un izklaides centru "Akropole", kas atdzīvinās šo rajonu.

P.S. Zinoši ļaudis pavēstīja, ka attēlos redzamie trauki ir līdz galam neapstrādāti, un tāpēc nav derīga realizācijai. Pēdējo 20 gadu laikā tos vienkārši nepaguva apstrādāt vajadzīgajā veidā."

Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" attīstītāju Latvijā viedoklis:

"Visi objektā esošie keramikas izstrādājumi, kas ir normālā stāvoklī un nav saplēsti, tiek saglabāti, lai tos nākotnē iekļautu topošā tirdzniecības kompleksa interjerā. Visa keramika, kas objektā tika atrasta, ir līdz galam nepabeigti izstrādājumi, kas nav piemēroti pārdošanai un izmantošanai praktiskiem nolūkiem; daļa no tiem ir arī brāķis."

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieku! Sūtiet foto, video reportāžas vai savu viedokli par sabiedrībā aktuāliem notikumiem uzaculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Reģistrētie autori par publikācijām saņem DELFI dālderus, kurus iespējams apmainīt pret vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!