Aizvadītajā svētdienā, 18. martā, Rīgā pilsētnieki vērojuši interesantu ainu – Rīgas ielās skrien divi cilvēki ar karogiem, bet viņus pavada trīs policijas ekipāžas. Valsts policijas koledžā portālu "Delfi" informēja, ka aizvadīts Latvijas Republikas un Valsts simtgadei veltīts 100 kilometru skrējiens.

Video autoru Eduargu gan mulsinājusi skrējiena organizēšana: "Mūsu ceļu policija! Un cik tas maksā? Trīs ekipāžas uz diviem sportistiem."

Kā informē Valsts policijas koledžā, skrējienu ar nosaukumu "Valsts policijas simtgades skrējiens" organizēja koledžas Studējošo pašpārvalde. Skrējiena laikā mācību iestādes kadeti un citu tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji Rīgā kopumā noskrēja 100 kilometrus, pastāstīja organizētāju pārstāve Karolina Matrosova.

"Katrs noskrietais kilometrs simbolizēja vienu Latvijas Republikas pastāvēšanas gadu un bija kā veltījums Latvijai no katra skrējēja," skrējienu raksturoja Matrosova.

Pasākumā brīvprātīgi iesaistījās Valsts policija un Valsts policijas koledža, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas pārstāvji, kā arī Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības pārstāvji.

Skrējiena distance tika iedalīta 31 posmā. Vienlaikus skrēja divas personas, kuras pavadīja policijas transports. Ik pēc trim kilometriem notika skrējēju maiņa. Kopumā pasākums pulcēja ap 100 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!