Rīgas mērs solīja līdz šā gada beigām nojaukt visus graustus (precīzu formulējumu neatminos), kuri pieder pilsētai.

Bolderājā ir daži "izcili" grausti... bet sākšu ar "jaunbūvi" - briesmīgu celtni, kas, pēc ilgdzīvotāju vārdiem, tika celta kā bērnudārzs. Jau vairāk nekā 20 gadus tā bojā skatu panīkušu piecstāveņu un strādājošo privātīpašumu rajonā pie Admirāļu ielas, kas jau tā neizskatās pārāk labi.

Protams, ir savi plusi vietējai jaunatnei un bomžiem – ir, kur noslēpties, pamuļķoties, šņabīti iedzert... bet piekritīsiet, potenciālo mīnusu ir daudz vairāk! Vai šo celtni nojauks līdz šā gada beigām? Personiski es stipri šaubos! Un turklāt par 99 procentiem esmu pārliecināts, ka šis grausts ir pilsētas bilancē.

Paiesimies nedaudz nostāk, te ir sagruvusi fabrika (bijusī tekstilrūpnīca, ja es nekļūdos), bet aiz tās – "parks". "Fabrikai" var apiet apkārt caur parku, tiesa, "parks" ir ļoti nosacīts nosaukums senai muižai, kas te atradās agrāk. Nerunājot nemaz par to, ka pati par sevi šī vietiņa nav uztverama viennozīmīgi, tur nav arī nevienas laternas, lai gan kaut kad tās te bija! Bet vēl šeit bija strūklaka... Tagad toties – apkārt grausti un netīrība!

Interesanti, ka Rīgas dome 2008. gadā plānoja atjaunot parku, bija pat projekts un plakāts, kas pazuda tikai šogad, tagad par tā esamību kādreiz atgādina tikai divi stabi!

Ak, jā, tas pats domes sasaukums solīja arī bibliotēku sakārtot... bet neizdevās, tagad vēsturiskā celtne (ar tīkamu arhitektūru un 70. gadu atmosfēru iekšpusē) – turpina iznīkt.
Ko Bolderājas labā darīs tagadējā dome? Varbūt vajadzētu sākt kaut vai ar graustu nojaukšanu?

Rīgas domes komentārs:

"Attēlos redzamās ēkas nav pašvaldības īpašumā – kādreiz tās piederējušas valstij, bet tagad ir privātīpašumā. Tām tiek piemērota nekustamā īpašuma nodokļa paaugstinātā likme trīs procentu apmērā," portālam "Delfi" skaidro Rīgas Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Viktors Daugmalis.

Viedokli par šo aculiecinieka reportāžu savā Twitter kontā paudis arī Rīgas mērs Nils Ušakovs:

Visu komentāra tekstu var izlasīt te.

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus. Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!