Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī ir jau piektā reportāža no kāda rīdzinieka, kurš ikdienas gaitās fotografē apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpējus un ziņo par tiem Rīgas pašvaldības policijai. Šoreiz aculiecinieks pievērsies tiem transportlīdzekļiem, kā autovadītāji savus spēkratus neatļautās vietās novietojuši Vecrīgā.

"Šajā reportāžā vēlos parādīt, cik daudz bezkaunīgu autovadītāju var novērot pašā Rīgas sirdī – Vecrīgā. Tā ir kā paradīze un saldais ēdiens ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem ceļa zīmes Nr. 326 (apstāties un stāvēt aizliegts) darbības zonā," raksta fotogrāfiju autors.

"Vecrīga atrodas stāvvietu dārgākajā, proti, "R" zonā, tāpēc Vecrīga ir ļoti pievilcīga tiem, kuri nevēlas maksāt par stāvvietu, iebraucot vecpilsētas teritorijā. Lielākajai daļai transportlīdzekļu, kuri novietoti maksas Rīgas Satiksmes stāvvietās, ir abonementu vai iedzīvotāju kartes, kas dod tiesības novietot auto attiecīgajā vietā. Pārējie, kam nav tādu, maksā par stāvvietu. Bet lielākajai daļai, kuriem nav abonementu, iedzīvotāju kartes, ne arī vēlmes godīgi maksāt par pavadīto laiku stāvvietā, novieto apzināti savas automašīnas, kur nav atļauts," novērojis sociāli atbildīgais aculiecinieks.

"Pārkāpēji savus auto novieto uz gājēju ietvēm, krustojumos, gājēju ielās, ceļazīmes "Stāvēt aizliegts" darbības zonā, jo tā ir lētāk un izdevīgāk, jo tikt sodītam par šo pārkāpumu izredzes ir aptuveni 1%, ja garām paiet kāds apzinīgs pilsonis un nosūta iesniegumu Rīgas pašvaldības policijai. Pretējā gadījumā pašvaldības policija pēc savas iniciatīvas nevienu nesoda! Aicinu visus –, ja redzat šādus bezkaunīgus šoferus, lietojiet RPP mobilo aplikāciju – tas ir ātri un vienkārši. Nepaslinkojiet, jo vairāk tiks saukti pie atbildības pārkāpēji, jo vairāk tie baidīsies pārkāpt noteikumus un neiedrošinās to darīt citiem!" rezumē fotogrāfiju autors.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!