Foto: https://www.facebook.com/viktors.gerners
Aizvadītajā nedēļā gājēji Dzegužkalna parkā Rīgā novēroja, ka celiņu bedres vietām aizlāpītas ar asfalta bērumiem.

"Ieraugot labojumu, es biju "patīkami" pārsteigts. Beidzot ķērušies arī pie mūsu parka sakārtošanas. Novērsuši visus negludumus – uzlikuši asfaltu. Interesanti, kad pilsētas galva Nils Ušakovs izliks kārtējo foto atskaiti par paveikto Dzegužkalnā?" tā "Facebook" raksta Viktors Gerners.

"Rīgas dārzos un parkos" stāsta, ka teritorijas apsaimniekotājs "Rīgas meži" iegādājās asfalta masu un saviem spēkiem aizasfaltēja bīstamākās vietas uz Dzegužkalna parka celiņiem. "Tas darīts, lai ziemas periodā nodrošinātu gājējiem drošāku pārvietošanos parkā. Parka apmeklētāju pārvietošanās tumšajā gada laikā slidenajos un slīpajos Dzegužkalna celiņos ir kļuvusi drošāka," teic "Rīgas dārzi un parki" pārstāve Dace Bruģe. Viņa skaidro, ka par teritoriju atbildīgais Rīgas domes Mājokļu un vides departaments 2016. gadā nav paredzējis remontēt celiņu segumu Dzegužkalna parkā.

Bruģe atzīst, ka vizuāli remonts, iespējams, vietām nav pievilcīgs. Taču ir posmi, kuros tas izdevies estētiski veiksmīgi.

"Rīgas meži" informēs Mājokļu un vides departamentu par nepieciešamību atjaunot celiņu segumu Dzegužkalnā jau tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!