Foto: DELFI Aculiecinieks
Visai neparasti trešdienas rīts sākās "Delfi" lasītājai Anastasijai. Šokolādes sieriņā "Kārums" viņa atrada zelta gredzenu, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Laimīgo" sieriņu meitene nopirka trešdienas rītā veikalā "Rimi" Stirnu ielā. Protams, Anastasija bija ļoti pārsteigta, sieriņā atrodot rotaslietu, turklāt "ar visu provi".

Saskaņā ar Anastasijas teikto, viņa ir gatava atdot gredzenu tā likumiskajam īpašniekam ar nosacījumu, ja viņš atsūtīs foto, kurā gredzens redzams. "Pretējā gadījumā būs lērums it kā gredzenu pazaudējušo," smejas lasītāja.

Šobrīd nav zināms, kādā veidā zelta gredzens nokļuvis šokolādes sieriņā. Anastasija lēš, ka tas noteikti nav bijis kāds oriģināls bildinājums. "Esmu precējusies," teic gredzena atradēja, turklāt sieriņu viņa taču pirkusi sev pati.

Uzņēmuma AS "Rīgas piensaimnieks" kvalitātes vadītāja Anna Mārtiņa portālam "Delfi" pauž, ka, spriežot pēc fotogrāfijām, "Kārums" biezpiena sieriņa sastāvā atrodas svešķermenis – gredzens, kam tur pilnīgi noteikti nevajadzētu būt.

"Iespēja, ka tas noticis ražošanas un fasēšanas procesā, ir tuvu neiespējamajam. Pirmkārt, ražošanā strādājošiem nav atļauts valkāt rotaslietas (gredzenus, auskarus, ķēdītes, rokassprādzes un citas rotaslietas) darba laikā. Otrkārt, roku tīrību un atbilstību higiēnas prasībām katru rītu pārbauda meistars. Treškārt, sieriņu līnijas darbinieki strādā cimdos. Ceturtkārt, papildu drošībai safasētie sieriņi pirms pakošanas kastēs iziet cauri metāla detektoram, kas nepieļautu produkta ar jebkāda metāliska priekšmeta klātbūtni nonākšanu sieriņu kastēs," skaidro Mārtiņa.

Uzņēmuma pārstāve arī akcentē, lai "Rīgas piensaimnieks" varētu būt pilnībā drošs, jāveic izmeklēšana. "Kārums" sieriņa ar gredzenu pircēja aicināta sazināties ar uzņēmumu nepastarpināti, rakstot uz e-pastu rp@piens.lv un nosūtot savus kontaktus, konkrētā produkta derīguma termiņu un kodu, kas ir norādīti uz iepakojuma. Tāpat aculieciniece tiek lūgta uzrādīt produktu un svešķermeni klātienē.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Foto: Delfi Aculiecinieks
Foto: Delfi Aculiecinieks
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!