"Pirms pāris gadiem tika veikts pazemes pārejas remonts. Bez tehniskas nepieciešamības visu kāpņu monolīta granīta augšējos un apakšējos pakāpienos pēkšņi tika iezāģētas greizas rievas un ievietotas rūsējošas dzelzs lentas," savos novērojumos ar portālu "Delfi" dalās Dainis.

"Jebkuram cilvēkam no skolas laika ir zināms, ka dzelzs rūsē un palielina apjomu lietus, sāls un vēl sasalšanas, uzkaršanas procesos. Šobrīd kāpnes, kas varēja kalpot vēl simtiem gadu, ir neglābjami sabojātas," stāsta Dainis.

Dainis arī dalās ar foto, kas uzņemts pie tirdzniecības centra "Stockman", kur, viņaprāt, nerūsējošā tērauda lenta kāpnēs ir iestrādāta pareizi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" norāda, ka kāpņu tehniskais stāvoklis ir apmierinošs. Gājēju drošība nav apdraudēta.

2018. gadā gājēju tuneļa remontu departaments nav ieplānojis. "Ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros nepieciešamības gadījumā tiks novērsti defekti, kas var apdraudēt satiksmes dalībnieku drošību vai samazināt nesošo konstrukciju nestspēju," skaidro departamenta pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!