Foto: DELFI Aculiecinieks
Iepretim Gaismas pils ēkai uz Uzvaras bulvāra ir izveidojusies pamatīga bedre, kura var sagādāt ne mazums raižu autobraucējiem. Tāpat ir jāuzmanās arī kājāmgājējiem, jo bedre ir tieši uz gājēju pārejas, ziņo aculieciniece Lidija.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Rīgas domes komentārs


Foto: F64

Sestdien, 17.janvārī, bedre uz gājēju pārejas Uzvaras bulvārī tika novērsta, informē Rīgas dome.

"Ziemas sezonā un laikā, kad strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra, bedres asfaltbetona segumā var veidoties ļoti strauji – pat dažu stundu laikā. Ņemot vērā to, ka kopējā Rīgas pilsētas pašvaldības ielu tīkla platība ir 9,8 miljoni kvadrātmetru, bedru veidošanās norit straujāk nekā iespējams nodrošināt ielu apsekošanu un bedru remontu, tāpēc lūdzam autovadītājus šajā laikā ievērot drošu distanci un noteiktos atļautā braukšanas ātruma ierobežojumus, un būt ļoti uzmanīgiem uz ceļa, lai vajadzības gadījumā spētu izvairīties vai nobremzēt pirms bedres.

Ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību. Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek pielietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums. Tas ir avārijas remonts un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Bīstamās bedres īpaši strauji veidojās uz asfalta seguma, kur tas ir nolietojies. Tiltu uzturētāji katru dienu veic avārijas bedru remontu. Ielu un tiltu bedru remonts tiek nodrošināts visu gadu, taču bedru likvidēšanai ielās nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par + 5 grādiem.

Lai operatīvi novērstu avārijas bedres, Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus turpināt informēt par bedrēm, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 003 600 un norādot bedres atrašanās vietu un adresi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!