Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas pēcpusdienā pašā Rīgas sirdī, iepretim Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkai, rīdziniekiem un pilsētas viesiem par pārsteigumu tika novērota īpaša lidojoša Ziemassvētku eglīte.

Šo asprātīgo sveicienu svētkos sarūpējis mobilo sakaru operators Latvijā LMT, ar dronu paceļot gaisā 1,7 metrus garu svētku kociņu un izpelnoties neviltotu garāmgājēju uzmanību un sajūsmu.

Kā stāsta LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis, ideja par šādu savdabīgu sveicienu radusies, kopā ar partneriem ikdienā strādājot pie inovāciju projektiem, tostarp dažādiem dronu risinājumiem. Tuvojoties Ziemassvētkiem, tehnoloģiju inovatori nolēmuši atraktīvā veidā ikvienam parādīt dronu iespējas, un tā dzimusi ideja par pirmo lidojošo egli Latvijā.

LMT šo ambiciozo ieceri īstenojis kopā ar uzņēmumu "Flyvision". Tā īpašnieks Gvido Puķe norāda, ka 10 kg smagais drons, kas Ziemassvētku eglīti pacēla apmēram 30 metrus virs Operas skvēra, ir konstruēts Latvijā un ir arī vienīgais šāda veida drons Baltijā. Tā celtspēja ir līdz pat 25 kg, kā rezultātā tas ir pieprasīts dažādu filmu, reklāmu un videoklipu projektos, lai paceltu prožektorus un izgaismotu konkrēto norises vietu. Par ideju pacelt svētku eglīti, Gvido smaidot norāda: "Drons ir tikai instruments, visu pārējo paveic cilvēku fantāzija."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!