Foto: DELFI Aculiecinieks
Uz Dienvidu tilta Rīgā otrdienas pēcpusdienā novēroti neparasti ceļotāji – karavāna ar vairākiem zirgu pajūgiem-ratiem. Kā pauž "Delfi" lasītājs, tad braucēji uz laiku apgrūtinājuši satiksmi.

Zirgu pajūgu ceļotāju "Titanen on Tour" ("Titānu tūre") mājaslapa vēstī, ka braucēju mērķis ir 88 dienās mērot 2300 kiometru ceļu no Vācijas, Brīkes līdz Krievijai, Novgorodai.

Plānots, ka zirgu pajūgs 4. un 5. septembrī piestās arī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Muzeja pārstāve Harita Maņina informē, ka zirgu pajūgu karavānas ceļojums ilgs vairākus mēnešus un tas dodas pa vecajiem cietzemes tirdzniecības ceļiem. Tie savulaik veduši daudzus tirgotājus un ceļiniekus ar zirgiem no rietumiem uz austrumiem.

"Rīgā senie pajūgi ieradīsies 4. septembrī, lai policijas eskorta pavadībā dotos pāri Dienvidu tiltam un otrdienas pievakarē ierastos Brīvdabas muzejā, kur vilcēju šķirnes zirgi, saukti arī par aukstasiņu zirgiem, pavadīs nakti pēc garā ceļa pļavās pie Juglas ezera," informē muzeja pārstāve.

Zirgus un pajūgus apmeklētājiem Brīvdabas muzejā būs iespēja apskatīt 4. septembra vakarā no 17.00 līdz 20.00 un 5. septembra rītā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!