Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 16. janvārī, kāds autobraucējs, sēžot sastrēgumā Rīgā, pamanīja satiksmes plūsmā blakus braucošu "Mercedes-Benz GLE Coupe" apvidnieku ar nodilušām riepām, kurām protektors ir nodilis praktiski pilnībā.

Pārbaudot "pliko" riepu automobiļa numurzīmi CSDD publiskajā e-pakalpojumu datubāzē, redzams, ka šis lepnais "Mercedes-Benz GLE Coupe" ir 2017. gada, un 2019. gada janvāra tehniskajā apskatē tam tika fiksēts, ka vecākās riepas izgatavošanas gads ir 2015.

Interesanti, ka konkrētais automobilis ar šo pašu numurzīmi ir atrodams arī kādā populārā sludinājumu portālā, kur šī "Mercedes-Benz GLE Coupe" īpašnieks to vēlas pārdot par 48 tūkstošiem eiro. Sludinājumā automobilim norādīts 90 tūkstoš kilometru nobraukums, un nebūtu brīnums, ja tas viss mērots ar šīm pašām riepām. "Labā tehniskā stāvoklī," raksta pārdošanas sludinājuma autors.

Periodā no 1. decembra līdz 1. martam vieglajiem automobiļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, kā protektora dziļums ir vismaz četri milimetri.

Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!