Svētdien, 24. martā, pastaigājoties pa Mangaļsalu Rīgā, vairāki "Delfi" lasītāji iemūžinājuši delfīnu.

"Mangaļsala. Mols. Slapjas kājas. Bet, vai tas apturēs īstu varoni? Tādā brīdī, neieraugot nevienu cilvēku pie bākas, es padomāju, ka esmu vienīgā tāda "slimā". Bet nē, pēc tam viss mainījās. Pastaigas beigās, jau nokāpjot no betona uz zemes, es tiku apbalvota ar pārsteidzošu ainu. Delfīns Daugavā. Tas lēkāja, bet es centos notvert momentu," stāsta Tatjana.

Zoologs Valdis Pilāts, aplūkojot aculiecinieces foto, secina, ka, visticamāk, tas bijis kāds no jau iepriekš Rīgas jūras līcī redzētajām afalīnām, tikai šoreiz zīdītājs, pašam to neapzinoties, iepeldējis Daugavā. Vērtējot delfīna izredzes izdzīvot, Pilāts norāda, ka tādas ir, ja vien zīdītājs nesapīsies jūrā izmestajos tīklos.

Speciālists arī piemetina, ka afalīnu atrašanās Latvijas piekrastē nav kaut kas parasts. Kā Pilāts norāda "dabasdati.lv" publicētajā rakstā, tad afalīnas nav pastāvīgas Baltijas jūras iemītnieces, kurpretim cūkdelfīns laiku pa laikam Baltijas jūrā ticis novērots. Šobrīd pilnībā nav zināms, no kurienes delfīni Latvijā ieradušies, taču tie, visticamāk, Baltijas jūras ūdeņos uzturas, jo ir iespēja baroties, lēš speciālists.

Delfīni šogad vairākkārt redzēti gan Rīgas jūras līcī, kā arī Liepājā. Piemēram, pie Mangaļsalas mola afalīna manīta arī šogad 27. februārī, taču nevis Daugavā, bet jūrā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!