Foto: DELFI Aculiecinieks
Nedēļas nogalē autovadītājiem uz Dienvidu tilta Rīgā nācās šķērsot vaļēju kanalizācijas aku. Kādam "Delfi" aculieciniekam brauciens beidzās ar sabojātu automobiļa riepu.

"Dārgākais tilts pasaulē ar pārsteigumu," par piedzīvoto saka aculiecinieks, kurš arī fotogrāfiju autors.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "Delfi" norāda, ka attēlos redzama lietusūdens atvades sistēmas lūka, kura nedēļas nogalē bijusi nožogota. Pašlaik notiekot tās pārbaude un veikti akas labošanas darbi.

"Satiksmes departaments norāda, ka nereti lietus ūdens pieņēmēji vai kanalizācijas lūkas uz brauktuves ir atvērtas, radot draudus satiksmei un ka tā tas notiek zādzību dēļ. Ik gadu no transporta būvēm konstrukcijas zog vai ļaunprātīgi bojā ap 50 000 eiro vērtībā," informē Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Ahuna-Ozola aicina autovadītājus un gājējus, savā ceļā pamanot lietus ūdens pieņēmējus bez restēm vai atvērtas kanalizācijas lūkas, kas rada bīstamas situācijas, nekavējoties ziņot Satiksmes vadības centram pa bezmaksas tālruni 80003600. Vadības centrs nekavējoties nodos informāciju pilsētas uzturētājiem, kas līdz remontdarbu veikšanai norobežos bīstamo vietu.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!