Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāda acīga kaimiņiene Rīgā novērsusi nelaimi, jo laikus ar binokli pamanījusi kaimiņu dzīvoklī izcēlušos ugunsgrēku. Sievietes operatīvā rīcība ļāvusi no liesmām izglābt dzīvoklī palikušo suni un kaķi.

Pie kādas daudzdzīvokļu mājas Purvciemā "Delfi" lasītāja Marianna piektdienas rītā novērojusi, kā ugunsdzēsēji izsit sestā stāva logu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portāls "Delfi" noskaidroja, ka dzīvoklī bija aizdegusies mikroviļņu krāsns, ko piefiksēja pretējās mājas kaimiņiene ar binokli.

"Ejot uz skolu, pamanīju, ka Purvciemā pie dzīvojamās mājas stāv trīs ugunsdzēsēju mašīnas, ātrā palīdzība un drošības dienesta mašīna. Ugunsdzēsēji ar speciālo iekārtu palīdzību bija pacēlušies līdz sestā stāva dzīvokļa logam. Kad viņi saprata, ka dzīvoklī neviena nav, mēģināja izsist logu," stāsta "Delfi" aculieciniece Marianna.

Savukārt VUGD pārstāve Viktorija Gribuste portālam "Delfi" skaidroja, ka piektdienas rītā dienests saņēma zvanu no kādas sievietes, kas informēja, ka Ilūkstes ielā pretējās mājas sestā stāva logā redz liesmas. Pēcāk sieviete bija pienākusi pie ugunsdzēsējiem un teikusi, ka ar binokļa palīdzību konstatējusi nelaimes gadījumu.

Ugunsdzēsēji, ierodoties notikuma vietā, vizuāli dūmus un uguni neredzēja, tāpēc tika izmantotas autokāpnes, lai situāciju varētu pārbaudīt caur logiem. Nokļūstot pie dzīvokļa logiem, ugunsdzēsēji ieraudzīja, ka virtuvē deg mikroviļņu krāsns viena kvadrātmetra platībā.

Ugunsdzēsēji iekļuva dzīvoklī, nodzēsa ugunsgrēku un izglāba tajā esošo kaķi un suni, kurus vēlāk nodeva dzīvokļa saimniecei, skaidro Gribuste.


Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!