Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītās nedēļas izskaņā portāls "Delfi" saņēmis lasītājas Līgas fotoattēlu, kurā iemūžināts Vairoga ielas pārvads – biezā kārtā nokaisīts ar sāli. Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka, balstoties uz fotogrāfiju, tilta uzturētājam uzdevis rūpīgāk sekot pielietotā sāls daudzumam.

"Jau kopš pērnā pavasara uz Vairoga ielas pārvada sētnieks manīts vien retu reizi," klāsta Līga. Sieviete par sētnieka darbu interesējusies pie tilta uzturētāja SIA "Rīgas tilti". Viņai skaidrots, ka sētnieka darbība vai bezdarbība ir atkarīga no Rīgas domes piešķirtā finansējuma.

"2017. gada 4. decembrī es elektroniski vērsos pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova, lai lūgtu piešķirt SIA "Rīgas tilti" finansējumu sētnieka darba nodrošināšanai," atklāj Līga un secina, ka naudas laikam pieticis tikai sālim, lai tiltu "vienkārši iesālītu".

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "Delfi" norāda, ka aculiecinieces minētajā objektā sētnieki strādā. Turklāt finansējums ietvju apkopei 2018. gadam piešķirts pietiekamā apjomā. "Vispirms ietvi attīra no sniega, pēc tam nepieciešamības gadījumā pielieto pretslīdes materiālus," ietvju tīrīšanas darbus Rīgā raksturo Satiksmes departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Una Ahuna-Ozola.

Iepazīstoties ar aculiecinieces ziņoto un foto, Satiksmes departaments uzdevis PS "Daugavas labā krasta uzturētājs" dalībniecei SIA "Rīgas tilti" pastiprināti kontrolēt pielietotā sāls daudzumam. Uzņēmums aicināts sāli pielietot tikai tādā apjomā, lai ietve neapledotu un gājējiem pārvietoties būtu droši.

"Par izkaisīto sāli pašvaldība atsevišķi nemaksā, tās ir tikai uzņēmēja izmaksas," informēja Ahuna-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!