Nekad agrāk nebija sanācis pabūt bijušās VEF rūpnīcas teritorijā. Tāpēc, kad tur iegriezos pirms pāris dienām, biju ārkārtīgi pārsteigts par to, ka apstākļi šeit gluži tādi paši kā pagājušā gadsimta 90. gados.

Grausti, bedraini ceļi un vesela čupa kantoru putekļainās ķieģeļu ēkās, kurām turpat līdzās izvietoti atjaunotie ofisi un jaunās daudzdzīvokļu ēkas korpuss, un tad atkal seko vesela gruvešu un nevērīgi pamestu auto rinda.

Tepat atrodas arī "Zemes grāmatas" ēka, kuru ieskauj patiešām šausminoša paskata apkārtne, ka man pat bail domāt, ko par to visu domā iebraucēji, kad te kārto uzturēšanās atļaujas saņemšanai nepieciešamos dokumentus.

Pieļauju, ka šāda nekārtība te radusies, jo visai šai teritorijai ir daudz un dažādu saimnieku. Vismaz puse teritorijas izskatās vispār neapsaimniekota.

Tiem, kuri kāro gūt jaunus iespaidus, ierosinu pastaigāties pa šo reiz svarīgāko VEF rūpnīcu. Tas ir vienkārši brīnumaini, par ko tā ir pārvērsta.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!