Foto: DELFI Aculiecinieks
Skaļu diskusiju sociālajā tīklā "Facebook" izsaucis Mārtiņa Kossoviča ieraksts, kurā viņš stāsta par nepatīkamu atgadījumu – garnadži apzaguši automašīnu, bet policija atteikusies uzsākt kriminālprocesu.

Viņa publicētajos attēlos redzams, ka automašīnai izsists kreisās puses priekšējais sānu logs un nozagti abi priekšēja lukturi. Tāpat attēlos redzams Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa paziņojums, kurā atteikts uzsākt kriminālprocesu, jo "nav konstatētas ziņas, kas norāda uz to, ka pastāv reāla iespēja, ka noticis noziedzīgs nodarījums".

Par šādu VP lēmumu Kossovičs paudis sašutumu un savā ierakstā "Facebook" vērsies pie Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, ironiski aicinot viņu premēt darbinieku, kurš pieņēmis šo lēmumu.

Kā skaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis, kriminālprocess nav uzsākts, jo nav saņemts iesniegums no automašīnas īpašnieka – kāda uzņēmuma. "Nav cietušās personas pieteikuma tādā kriminālprocesā, kuru var uzsākt tikai uz šīs personas pieteikuma pamata," uzsvēra Sadovskis.

"Tāpat jāpiebilst, ka jūsu [Mārtiņa Kossoviča] iesniegumā norādīts, ka tas rakstīts tikai informācijas sniegšanai un priekš KASKO, kā arī norādīts, ka kriminālprocesu iesnieguma rakstītājs nevēlas," informēja Sadovskis, piebilstot, ka kriminālprocess nav uzsākts, ņemot vērā šos abus apstākļus.

Saskaņā ar publicēto paziņojumu zādzība notikusi Krišjāņa Valdemāra ielā 94.

Lēmumā norādīts, ka to iespējams pārsūdzēt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas rajona prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!