Nesen atjaunotā Rīgas cirka pleķainā fasāde un plaisājošais apmetums piesaistījusi ne viena vien garāmgājēja uzmanību. Portāla "Delfi" uzrunātā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) docente un būveksperte Sanita Rubene no būves pasūtītāja un būvprojekta autora publiskajā telpā paustās informācijas secina, ka ēkas fasāde klāta ar sanācijas apmetumu. Tas vēsturisko mūri sargā no ārējās vides, un veicina mitruma izdalīšanos.

Pēc aculiecinieka fotogrāfijām daudzi apšaubīja Rīgas cirka rekonstrukcijas kvalitāti un veikto iekšdarbu kvalitāti. Rīgas cirks satrauktos "Facebook" lietotājus, kā arī portāla "Delfi" lasītājus mierināja – fasādes apmetuma uzdevums ir "atveseļot" ēku. Tas nebūšot mūžīgs, tiks ik pa laikam atjaunots, bet pēc pāris gadiem mainīts uz cita veida, pastāvīgu apmetumu.

"Vienkāršiem vārdiem runājot, noņemts padomju laika ēkai uzklātais cementa apmetums, kas bojāja vēsturiskos ķieģeļus, un tā vietā uzklāts pārklājums, kas velk ārā mitrumu un dažādus nevēlamus ķīmiskus savienojumus," paskaidroja Volkinšteine. Šajā periodā fasādes pārklājums "plaisās, pleķosies", un tādējādi tiks sagatavots tālākai apdarei.

Ko saka būveksperte?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!