Foto: DELFI Aculiecinieks
Domāju, lielākā daļa no mums ir redzējuši dažādus ēku sagrūšanas video, kaut vai Skrundas lokatora nojaukšanu vai 11. septembra uzbrukumus Dvīņu torņiem Amerikā. Šajos video labi var redzēt, ka "bīstamā zona" ir daudz lielāka par ēkas gabarītiem.

Vecrīgā, Vaļņu ielā 47 daudzus gadus atradās kosmētikas veikals "Dzintars". Tagad leģendārais veikals ir pārcēlies uz citām telpām, jo Vaļņu ielas 47 ēka ir "sliktā tehniska stāvoklī" un "VAR SABRUKT"!

Kā jūs domājat, kādi drošības pasākumi tiek veikti, lai norobežotu ēku un aizsargātu cilvēkus? Apmēram metra attālumā no ēkas ir pavirši novilkta sarkanbalta lenta, kas starp citu, katru dienu maina savu atrašanās vietu.

Cik esmu staigājis gar šo vietu, esmu ievērojis, ka cilvēku plūsma šeit ir diezgan intensīva - netālu atrodas autoosta, dzelzceļa stacija un šī iela kalpo kā ieeja vecpilsētā. Ēkai tieši blakus atrodas hotelis, kurā uzturas ārzemju tūristi, un vēl nedaudz tālāk ir bērnu preču veikals. Tā, lūk, cilvēki staigā garām šai bīstamajai vietai, nepievēršot nekādu uzmanību lielajam brīdinošajam uzrakstam, kurš vēstī, ka ēka "VAR SABRUKT".

Neesmu gan būvinženieris un neesmu novērtējis ēkas konstrukcijas, bet no ārpuses māja tik bīstama neizskatās. Bet, nu, es arī nebiju tas, kurš pielika to brīdinājuma zīmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!