Foto: PantherMedia/Scanpix

Pie portāla "Delfi" vērsās vairākas satrauktas studentes, kuras Latvijas Universitātes (LU) dienesta viesnīcā Burtnieku ielā 1 slepus dušas telpā filmējis kāds tumšas ādas krāsas vīrietis. LU pārstāvji portālam "Delfi" apstiprina, ka šāds incidents patiešām ir noticis un vainīgais trešdien ir izmests no dienesta viesnīcas.

Dienesta viesnīcā ir atsevišķas dušas telpas gan puišiem, gan meitenēm. Tiesa, ik pa laikam meiteņu dušās esot manīts kāds tumšas ādas krāsas vīrietis ar telefonu, kurš iemūžinot meiteņu mazgāšanos, stāsta studentes.

Studente Anna (vārds mainīts) portālam "Delfi" saka, ka meiteņu dušās manījusi vīrieti, kurš dušošanās laikā vienai studentei zem kabīnes bija palicis telefonu un filmējis vai fotografējis kailo studenti. "Kad viņš mani ieraudzīja, uzreiz piecēlās, izslēdza telefonu un vēl starp kājām ar savu roku kaut ko izdarīja, izskatījās tā, it kā viņš nodarbotos ar "savām lietām"," apgalvo studente, piebilstot, ka pat nav spējusi tajā brīdī neko pateikt, bet vienkārši stāvējusi, jo bijusi šokā.

"Es pat tagad, ejot uz dušu, atceros visu to, ko esmu redzējusi un nevaru normāli mazgāties, jo visu laiku tāda sajūta, ka arī mani varētu filmēt," atzīst studente.

Arī kāda cita studente sarunā ar portālu "Delfi" apstiprina, ka ir redzējusi konkrēto vīrieti meiteņu dušās. "Viņš spērās tajās iekšā un nemaz nelikās traucēts," apstiprina studente.

Valsts policijas pārstāve Samanta Čapkovska portālam "Delfi" norādīja, ka pagaidām iesniegumi par šādu gadījumu policijā nav saņemti.

Studentes gan vēl plāno vērsties Valsts policijā ar iesniegumiem. Vīrieti rosāmies meiteņu dušas telpā un filmējam meitenes ir redzējušas vismaz piecas studentes, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Studentes norāda, ka dienesta viesnīcas vadītājai Dacei Alksnei gan iesniegumu nerakstīs, jo līdz šim brīdim, vairākus gadus dzīvojot kopmītnēs un saskaroties ar citām problēmām, iesniegumi un sūdzības tikušas izteiktas, bet dienesta viesnīcas vadītāja nekā neesot reaģējusi un sūdzības tikušas ignorētas.

Studentes ar portāla "Delfi" starpniecību lūdz atsaukties arī citas cietušās, lai kopīgi rakstītu iesniegumu policijai.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis, kurš dzīvojis kopmītnēs, arī trešdien dušās filmējis kādu studenti, tiesa, tā viņam esot iespērusi pa seju un vīrietis aizmucis. Uz grīdas palikusi vien dienesta viesnīcas atslēga, kas kalpojusi kā pierādījums, lai vainīgo ātri vien atrastu.

Dienesta viesnīcas vadītāja portālam "Delfi" komentāru nesniedza, vien aicināja zvanīt atbildīgajai par visām LU dienesta viesnīcām – Daigai Štelmaherei.

Sarunā ar portālu "Delfi" LU Infrastuktūras departamenta pārstāve Štelmahere apstiprināja, ka šāds gadījums Burtnieku ielas 1 dienesta viesnīcā patiešām ir bijis. Viņa sacīja, ka šāds gadījums LU dienesta viesnīcās notiek pirmo reizi.

"Paldies meitenei, kura ļoti ātri reaģēja un mūs informēja par šo vīrieti," uzsvēra Štelmahere, piebilstot, ka tieši šī meitene arī palīdzējusi vainīgo atpazīt. Viņa arī skaidroja, ka notikumi dienesta viesnīcā risinājušies ļoti strauji un vainīgais vīrietis trešdien ticis izmests no kopmītnēm. "Šobrīd viņš ar visām somām ir prom," apstiprināja LU pārstāve.

Taujāta, ko LU darīs pēc šī atgadījuma kopmītnēs, Štelmahere kā vienu no versijām minēja videokameru uzstādīšanu gaitenī pie dušas tepām. Šī ideja, protams, vēl ir jāapspriež ar LU tehniskajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!