Foto: DELFI Aculiecinieks
Pilošs jumts un bojāts ledus – šādu ainu hokeja skolā "Rīga" iemūžinājuši vecāki, kuru bērni apmeklē treniņus. Skolas vadība atzīst, ka skolai ārkārtīgi nepieciešams kapitālais jumta remonts. Līdzekļi šim mērķim esot jau prasīti Rīgas domes Īpašuma departamentā, kurā portālam "Delfi" sola ēku apsekot un izvērtēt iespēju lokāli labot jumtu.

Portāla "Delfi" lasītāja Ieva, kuras dēls nu jau vairākus gadus trenējas hokeja skolā "Rīga", klāsta, ka lielākoties vecāki izturas ar iecietību pret "dažādām saimnieciskām nebūšanām" šajā izglītības iestādē. Tomēr pašlaik vecāku mērs ir pilns. "Nu jau esam nonākuši tik tālu, ka cieš ledus kvalitāte, kas tomēr hokejā ir pamatu pamats. Caurums jumtā jau ir ilgu laiku un lietus vai atkušņa laikā no griestiem uz ledus pil ūdens. Šis process rada bedres un ledu padara ļoti nelīdzenu," par novēroto problēmu skolā klāsta Ieva.

Ieva apgalvo, ka vecāki lūguši skolas vadību risināt problēmu, taču pretim saņēmuši "tukšus solījumus". "Ikviens saprot riskus un iespējamās traumas hokejā. Risku klāstu var palielināt, piemēram, ar nekvalitatīvu ledu. Skatoties bērnu slidošanu atmuguriski, katru reizi pārņem zināma spriedze," atzīstas Ieva, piebilstot, ka vecāki gadiem ir finansiāli, ārpus noteiktās "dalības maksas", palīdzējuši skolai un šobrīd viņiem radies iespaids – labvēlība tiek izmantota savtīgi.

Vēstulē portālam "Delfi" skolas direktors Kārlis Vents atzīmē, ka hokeja skolas "Rīga" halle ir nodota skolas valdījumā, bet tās īpašnieks ir Rīgas domes Īpašuma departaments. Savukārt jumta stāvoklis ir viens no skolas sāpīgākajiem jautājumiem, akcentē Vents. "Hokeja skola "Rīga" no pirmās dienas par saviem līdzekļiem katru gadu veic telpu neatliekamu kosmētisko remontu – gaiteņos, ģērbtuvēs, dušas telpās. Tomēr līdzekļu, lai veiktu būtiskus ēku kapitālos remontus, kā jumta remontu, kanalizācijas sistēmas nomaiņu, papildu ģērbtuvju izbūvi – skolai nav!"

Vents apgalvo, ka skolas administrācija ik gadu Īpašuma departamentā iesniedz prasījumu par būtiski nepieciešamiem kapitālajiem ieguldījumiem ēkās. Tiesa, līdz šim skolas vajadzības iezīmētas tikai nākotnes plānos.

Komentējot pārmetumus par ledus kvalitāti – Vents apgalvo, ka hokeja skolā "Rīga" tā ir "viena no labākajām". Ledus stāvokli gan būtiski ietekmē laika apstākļi, karstums, mitrums, aukstums. "2017. gada nogalē skola no saviem līdzekļiem ieplānojusi jauna ledus saldēšanas kompresora iegādi. Tā montāža notiks 2018. gada maijā un jūnijā. Tas noteikti būtiski uzlabos situāciju," pauž Vents, piebilstot, ka halle celta pirms 20 gadiem un tehnoloģiskā ziņā iepaliek modernākām būvēm, kā Kurbads ledus halle.

Rīgas domes Īpašuma departamentā noliedz, ka hokeja skola ik gadu būtu sniegusi prasību – novērst jumta bojājumus. Piemēram, pērn šāda prasība departamentā nav saņemta. Šogad skola lūgusi veikt visa jumta seguma nomaiņu. Īpašuma departamentam gan ir savi plāni – šogad hokeja skolas "Rīga" hallei paredzēts veikt nesošo jumta metāla konstrukciju attīrīšanu un apstrādi ar ugunsdrošu aizsargkārtu. Departaments arī sola, ka būvinženieri apsekos skolu un izvērtēs iespēju veikt lokālus jumta renovācijas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!