Foto: DELFI Aculiecinieks
"Vai zināt, ka šonakt Zolitūdē, Rīgā notika vairāki gandrīz vienlaicīgi ļaunprātīgi ugunsgrēki?" – raksta Jānis.

"Pēc ugunsdzēsēju teiktā 7-8 vietās tika aizdedzinātas miskastes un atkritumu vadi. Tā rezultātā dūmi ļoti strauji piepildīja kāpņu telpu.

Manā mājā P.Lejiņa ielā 10 dega 2. kāpņu telpa. Dūmus pamanījām ap 02:30, kad vispirms sāka riet suns, tad izdzirdējām krītoša priekšmeta skaņu kāpņu telpā, straujus soļus un smieklus. Pēc īsa brīža, paverot dzīvokļa ārdurvis (dzīvoju 4. stāvā), visa kāpņu telpa bija pilna ar dūmiem, ka neko nevarēja redzēt. Sāku zvanīt 112 (ap 02:40), tur atbildēja, ka jau ir izsaukts. Neviens nebrauca. Pēc 10 min. zvanīju vēl. Atbildēja, ka esot ceļā, ka vēl citur Zolitūdē arī deg (laikam Gramzdas iela). Pie mūsu mājās P.Lejiņa 10 ugunsdzēsēji atbrauca īsi pirms trijiem. Uz to brīdi spēcīgi dūmi gāzās ārā pa kāpņu telpas logiem līdz pat 7-8 stāva līmenim.

Sākumā ugunsdzēsēji nevarēja tikt iekšā. Jautāja durvju kodu. Saucu vairākas reizes, jo viņi pie motora trokšņa nevarēja sadzirdēt. Pēc minūtēm 20, ap 3:20-3:30, dūmi gāzās arī pa 3 stāva kāpņu telpas logiem. Ugunsdzēsēji maskās lēnām virzījās uz augšu. Pa to laiku paralēli centos pamodināt kaimiņus. Mēģināju tikt ārā pa dzīvokļa durvīm, lai piezvanītu pie tuvākā dzīvokļa durvīm, taču dūmi bija tik biezi, ka sataustīt zvana pogu bija gandrīz neiespējami. Nācās aizvērt durvis, likt slapjus dvieļus, lai dūmi nenāk dzīvoklī.

Tikmēr sieva bija aizvērusi durvis uz tālāko istabu un mierināja bērnus, kas bija satraukti un raudāja. Vēl pēc pusstundas dūmi mazinājās. Ugunsdzēsēji zvanīja/klauvēja pie durvīm pārbaudīja, vai viss kārtībā dzīvokļos. Arī divas ātrās palīdzības bija lejā, dežūrēja.

Pēc visa spriežot, dedzinātājs/-i bija pusaudzis/-dži vai jaunietis/ši. Būtu labi, ja atsauktos kādi liecinieki, kas, iespējams, redzējuši ļaundarus," - aicina aculiecinieks Jānis.

Pievienots anonīma Zolitūdes iedzīvotāja foto no Ruses ielas 28. Šis aculiecinieks apgalvo, ka citi iedzīvotāji pirms ugunsgrēka notikuma vietā ir manījuši 10 – 12 gadus vecus trīs puikas un vienu meiteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!