Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie Dailes teātra izvietotie konteineri šķirotajiem atkritumiem ir līdz augšai piebāzti un aizlīmēti ar vēstījumu "atvainojamies, šobrīd konteiners nav pieejams," un tiem līdzās iedzīvotāji liek atkritumus, ziņo kāds "Delfi" aculiecinieks.

Kādēļ šie zvanveida konteineri ir šķirotājiem nepieejami un pārpildīti, par atkritumu izvešanu atbildīgā uzņēmumā "Eco Baltia vide" atbild, ka šobrīd tiem piekļuve nav iespējama uz Brīvības ielas notiekošo remontdarbu dēļ. Tādēļ nav iespējams konteinerus ne noņemt, ne iztukšot."

"Eco Baltia vide" ir izvietojusi zīmes ar norādēm par tuvākajiem šķirošanas punktiem. Esam arī reaģējuši uz iedzīvotāju informāciju, ka ap konteineriem tiek atstāti maisi ar sašķirotajiem materiāliem un katru otro dienu nosūtām darbiniekus sakopt konteineru apkārtni," skaidro uzņēmuma direktors Jānis Aizbalts.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas domes Satiksmes departaments uzņēmumam solot, ka būvdarbus šajā ceļa posmā plānots pabeigt šīs nedēļas laikā. Aizbalts arī atzīst, ka konteineri šķirotajiem atkritumiem pie Dailes teātra atrodas jau četrus gadus, un tā ir rīdziniekiem zināmākā un iecienītākā publiski pieejamā vieta, kur šķirot atkritumus.

"Tā ir arī viena no retajām vietām Rīgas centrā, kur konteineri šķirotajiem atkritumiem ir pieejami, jo bez šiem tuvākie ir atrodami pie "Arēna Rīga", "Elektrum olimpiskā centra," "Rimi" Valdemāra un Pulkveža Brieža ielā," saka uzņēmuma direktors un piebilst, ka Rīgas centrā ir ļoti sarežģīti atrast vietas, kur šādus publiskos šķirošanas punktus izvietot.Tas saistīts gan ar zemes īpašnieku, gan namu apsaimniekotāju interesi, vai viņi vēlas uz savas zemes šādus konteinerus izvietot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!