Foto: DELFI Aculiecinieks

19. jūnijā Fridriķa ielā Rīgā novēroti vecie "Rīgas satiksme" tramvaji, novietoti ar Ukrainas numurzīmēm aprīkotos kravas auto, portālam "Delfi" ziņo Oskars.

"Pamanīju, ka pie 3. tramvaja depo stāv vairākas fūres ar tramvaju vagoniem. Automašīnām Ukrainas numuri. Kaut kā biju palaidis garām, ka vagoni tiek pārdoti," teic Oskars, kurš vēlas noskaidrot, kāda bijusi viena vagona cena un cik daudz interesentu vēlējās pirkt "šīs grabažiņas"?

"Rīgas satiksme" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane informē, ka atklātā izsole par transportlīdzekļu pārdošanu norisinājās 2018. gada 16. aprīlī. "Rīgas satiksme" norakstītos tramvajus iegādājies Latvijas uzņēmums SIA "V Service", kurš arī bijis vienīgais uzņēmums, kas pirkšanai pieteicies.

Pavisam izsolīti 23 tramvaja vagoni un viens laistītājs. Tramvaja pārdošanas cenas variē no 3100 līdz 4100 eiro, neskaitot PVN.

Portāla "Delfi" sazvanīts, uzņēmuma "Service V" īpašnieks Mārtiņš Antonišķis nevēlējās atklāt informāciju par to, kādam nolūkam tramvaji tiks izmantoti un vai tie paliks Latvijā. Savu nostāju viņš pamatoja ar iespējamu informācijas sagrozīšanu, par ko vēlāk, iespējams, nāktos taisnoties.

Datu bāzes "Lursoft" informācija liecina, ka Mārtiņam Antonišķim piederošais uzņēmums "V Service" dibināts 2007. gadā un nodarbojas ar specializēto būvdarbu veikšanu. Pērn uzņēmums apgrozījis 1 531 488 eiro, bet peļņa bijusi 2052 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!