Foto: LETA
Trešdienas, 23. janvāra, vakarā ap pulksten 20 "Rīgas satiksmes" 19. maršruta autobusā kāds zēns dažus metrus aiz pieturas Berģi atskārta, ka iekāpis nepareizā transportlīdzeklī un, histēriski raudādams, vērsās pie šofera, lai viņu izlaiž. Taču netika uzklausīts, sociālajā vietnē "Facebook" pauž notikušā aculieciniece Zinta Šveidere.

Zēna lūgumam autobusā pievienojās arī citi pasažieri, taču šoferis vien atteicis, ka puika var izkāpt nākamajā pieturā un gaidīt autobusu braucam atpakaļ. "Nopietni? Nākamā pietura ir Lejasvīganti – pietura mežā, kur nav nekāda apgaismojuma. Šai pieturā pat pieaugušam cilvēkam autobusu gaidīt tumsā nav īpaši omulīgi, kur nu vēl mazam zēnam, kurš jau tā pārbijies. Vēl jo vairāk autobuss būtu jāgaida 50 minūtes," tā brīža emocijas apraksta sieviete.

Nepatīkamajā situācijā sieviete izšķīrās uzņemties atbildību par zēnu. Kopā ar viņu izkāpa Bukultos, no kurienes bērnu mājās Zinta nogādāja ar savu auto. ""Rīgas satiksme"! Cik bērniem ir jāpazūd, lai autobusu šoferos parādītos kaut kripatiņa cilvēcības???" retoriski vaicā Zinta. "Vai tiešām autobusa vadītājam tas būtu bijis tik grūti izlaist bērnu? Vai tiešām tas, ka pēdējā laikā tik daudz runā par uz šosejas, mežā un citur izlaistiem vai atstātiem bērniem, neliek šoferiem aizdomāties?"

Uzņēmumā "Rīgas satiksme", izanalizējot video, kas uzņemts aculiecinieces norādītajā laikā konkrētajā autobusā, secināts, ka šofera rīcība bijusi nepieļaujama un vadītājs nedrīkstēja tā reaģēt.

"Video redzams, ka stāv zēns, kurš tūlīt pēc pieturvietas paziņošanas, saprot, ka ir kļūdījies un vēršas pie šofera, lūdzot, lai izlaiž ārā, bet viņu neizlaida," portālam "Delfi" sacīja RS pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane. Uzņēmums izvērtēs šofera rīcību un atbilstoši iekšējās kārtības noteikumiem lems par soda veidu.

Bartaševiča arī akcentē, ka uzņēmums regulāri strādā ar šoferiem, lai informētu, kā rīkoties situācijās, kurās iesaistīts bērns, piemēram, ja viņš transportlīdzeklī atrodas viens pats: "Pieci uzņēmuma šoferi ir apbalvoti par krietnu rīcību, jo bija rīkojušies pašaizliedzīgi un parūpējušies par bērniem, palīdzot tiem nokļūt mājās vai skolā, saukuši policiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!