Foto: F64
Pirmdien, 7. novembrī, garāmgājēji Rīgā pamanījuši, ka sabojāts latviešu grafiķa un gleznotāja Kārļa Padega piemineklis pie Vērmanes dārza – ir sabojāta un apgāzta piemiņas plāksne.

Aculiecinieki ar novērojumu fotoattēliem dalījušies sociālajos tīklos, pieļaujot, ka piemineklim pāri nodarījusi sniega tīrīšanas tehnika.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis portālam "Delfi" stāsta, ka par notikušo uzzinājis no sociālajiem tīkliem un ka pašlaik par Vērmanes dārzu un par teritoriju ap to atbildīgie "Rīgas meži" noskaidro situāciju.

Vidauskis vairākkārt akcentēja, ka dome darīs visu, lai jau tuvākajā laikā pieminekli atjaunotu.

"Rīgas meži" pārstāvis Edgars Vaikulis portālu "Delfi" informēja, ka uzrakstu pie Kārļa Padega pieminekļa patiešām apgāzusi sniega tīrīšanas tehnika.

Līdzko radīsies piemēroti laika apstākļi, piemineklis tiks atjaunots. "Šajā situācijā būtu jāizturas ar sapratni, jo ir stipri snidzis un tīrīšanas tehnikai bija milzīgs darba apjoms, kā dēļ varēja ciest kvalitāte," skaidro Vaikulis.

Normālos apstākļos ar "Rīgas meži" rīcībā esošo tehniku pietiekot, lai diennaktī sakoptu Rīgas parkus, ja sniega sega nepārsniedz piecus centimetrus. Pašlaik sniega segas biezums esot 25 centimetri, norāda Vaikulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!