Foto: DELFI Aculiecinieks
Šī gada mācību gada sākumā Ķengaragā atklāja rekonstruēto Rīgas 25. vidusskolas sporta stadionu Rušonu ielā 6. "Stadions ir brīnišķīgs, tikai viena nelaime – tas izvietots ļoti tuvu dzīvojamajām mājām," raksta Olga, kura apgalvo, ka iedzīvotāji noguruši no spēcīgajiem bumbas triecieniem pret metāla žogu un spilgtajām prožektoru gaismām logos, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Sākoties mācību gadam Rīgas dome Ķengaraga iedzīvotājiem sniedza dāvanu – rekonstruētu Rīgas 25. vidusskolas stadionu. Stadions ir arī Latvijas Futbola federācijas valdījumā," raksta Olga.

Lasītāja klāsta, ka stadions aprīkots ar jaudīgiem prožektoriem un apjozts ar metāla žogu. Treniņu laikā jaunie sportisti lielā daļā gadījumu triec bumbu žogā, radot dārdoņu visā apkārtnē. Savukārt prožektori apgaismo blakus izvietotās mājas – gaisma spīd tieši logos. Iedzīvotājiem šādi apstākļi traucē pēc darba un brīvdienās atpūsties. Lūgumi stadiona vadībai starmešus pavērst tikai uz futbola laukumu esot raisījusi spēcīgus iebildumus, teic Olga. "Mīļie lasītāji, varbūt jums ir kāds ieteikums, ko darīt šajā nepatīkamā situācijā?" vaicā Olga.

Rīgas domes Īpašuma departamentā portālam "rus.delfi.lv" pavēstīja, ka pašlaik tiekot meklēti labāki stadiona apgaismošanas risinājumi. Apgaismojumam jāatbilst diviem nosacījumiem – jāatbilst visiem normatīviem un iespējami mazāk jātraucē apkārtnes iedzīvotājiem.

Komentējot pārmetumus par metāla žogu, Īpašuma departamentā skaidroja, ka šāda tipa žogs tiek uzstādīts visos jaunajos sporta laukumos, tostarp arī pie stadionā pie Rīgas 84. vidusskolas Lielvārdes ielā 141. "Tur žogs atrodas vēl tuvāk dzīvojamajām mājām, tomēr sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem līdz šim nav saņemtas," atzīmēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa. Viņa arī piebilda, ka sporta nodarbības skolas sporta laukumos notiek dienas laikā, kad audzēkņiem ir stundas. Nodarbības nenotiekot naktī un tādējādi nevar kaitēt vietējo iedzīvotāju naktsmieram.

Īpašuma departaments sporta stadiona būvei pie Rīgas 25. vidusskolas piešķīra 1,4 miljonus eiro. Stadionā bija ieplānots futbola laukums ar mākslīgo zālāju, skrejceļš, tāllēkšanas sektors, strītbola laukums, divi daudzfunkcionāli laukumi un bērnu rotaļu laukums. Skolai piegulošo teritoriju iecerēts apsargāt, uzstādīt jaunu apgaismoju un video novērošanas sistēmu. Sporta komplekss pieejams ne tikai audzēkņiem, bet arī vietējiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!