21.aprīlī, staigājot pa Vecrīgu, Vaļņu ielā uzmanību piesaistīja ēka, kas kopš 1968.gada priecēja un ēdināja daudzus rīdziniekus. Tās simbols bija kamielis.

21.gadsimtā no 1968.gadā vērtās un rīdzinieku iecienītās kafejnīcas "Pie kamieļa" palikusi vien noplukusi ēka ar draudīgu uzrakstu. Nav vairs redzams arī kamieļa reljefs virs portāla, kurš izdaiļoja kafejnīcas ieeju.

Nams Rīgā, Vaļņu iela 47, ir Valsts nozīmes mākslas piemineklis. Tā pirmsākumi meklējami 17. gadsimtā. Toreiz Rīgas namnieki ne tikai namu, bet arī noliktavu izdaiļošanai izmantoja greznus portālus. Kamieļa portāls kafejnīcai tika mantojumā no kādas likvidētas noliktavas Vecrīgā.

Pašreiz Kamieļa portāla un ēkas liktenis nav zināms. Nelabvēlīgi ietekmējis ēkas stāvokli ir arī tas, ka blakus tai ilgstoši atradās publiskā tualete un ''Latvenergo'' apakšstacija. Tagad tur ir pamesta būvbedre.

Un tas viss redzams gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem, kas dodas uz vai no Vecrīgas, jo turpat blakus atrodas autoosta, dzelzceļa stacija, Rīgas Centrāltirgus un Stockman tirdzniecības centrs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!