Ne jau visam ir jābūt ļoti uzpostam. Dažas pusē sabrukušas un daļēji nojauktas mājas ir tikai laba patiesā senuma garšviela pilsētā. Vai Tavā prātā un dzīvē nav ne vienu drupu? Man drusku ir, un, ieraugot drupas pilsētā, es redzu sava likteņa biedru.

Aculieciniekā nesen bija publicēts dusmīgs raksts par Kalēju ielas graustiem. Bet es tur atradu labu vietu gleznošanai. Pašā laikā! Var redzēt gan Pēterbaznīcu, gan sinagogu. Un sestdienā tur var redzēt arī pašu rabīnu ar lielu melnu cepuri. Savukārt visai bieži - kaķi, ko viena dāma baro.

Un drusku tālāk, pa labi ir nojauktās mājas drupas. Bet agrāk neredzamais skats ar divām baznīcām (Pētera un Reformātu) un trim noliktavām ir lielisks. Slavenā māksliniece Biruta Baumane to esot gleznojusi no kāda aktiera dzīvokļa. Steidzieties, gleznotāji, kamēr mājas atjaunotājam vēl nauda nav atradusies!

Paejot vēl dažus soļus tālāk, ir jaukā Alksnāja iela ar kalniņu un līkumiem un atkal redzamiem divu baznīcu torņiem. Kaut arī ielas sākumā ir apdrupušas un līkas mājas - tas nekas. Tā tikai vecuma smarža un senu dzīves sitienu paliekas.

Protams, vienu dienu šīs ēkas salabos un grezni nokrāsos! Bet tagad pasmaidiet par senajām Rīgas drupām. Tās ir mīļas kā grumbas cienījamā sejā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!