Pirmdien, 19. martā, divas personas Rīgā no studijas "Look at Riga" Krišjāņa Barona ielā nozagušas filmas materiālus, kā arī studijas aprīkojumu, portālu "Delfi" informēja studijas pārstāvji. Valsts policijā (VP) par notikušo sākts kriminālprocess, turklāt vienu no zādzības īstenotājiem izdevies notvert.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja studijas "Look at Riga" pārstāvis Arnis Aspers, no ēkas aiznesti datora cietie diski (HDD) ar filmas "A to B Rollerski" ("Neiespējamais ir iespējams") materiāliem un daudzu citu projektu materiāliem. "Laimīgā kārtā filmas "A to B Rollerski" darba materiālu kopija ir saglabājusies un jau aprīlī tā nonāks pie skatītājiem," uzsver studijas pārstāvis.

Zagļi ar lauzni atlauzuši studijas durvis un aiznesuši datoru, monitoru, kino kameru, "gyroscooter", kas domāts filmēšanai, niršanas aprīkojumu un citas lietas, klāsta Aspers.

"Diezvai viņiem [zagļiem] tiks piešķirta loma kādā no mūsu pilnmetrāžas filmām," pārliecināts ir studijas pārstāvis.

VP 19. marta rītā saņēmusi iesniegumu par zādzību studijā Krišjāņa Barona ielā Rīgā, kā arī šajā adresē iegūtus video novērošanas kameras ierakstus.

Izmantojot video un veicot visas nepieciešamās darbības, likumsargi 19. marta vakarā aizturēja vienu no aizdomās turētajām personām, portālam "Delfi" pastāstīja Sprudzāne.

Patlaban saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess saskaņā ar krimināllikuma 175. panta 3. daļu –par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā vai no glabātavas. Par šādu pārkāpumu likums paredz piemērot sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arī īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai arī piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez tās konfiskācijas.

Šobrīd turpinās izmeklēšana – likumsargi turpina meklēt otru vainīgo personu. VP izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri atsaucās un sniedza izmeklēšanai noderīgo informāciju.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!