Sestdien, 31.maijā, pastaigājoties pa Tērbatas ielu, ieraudzījām, ka pie kafejnīcas stāv policijas patruļa, ugunsdzēsēju mašīna, bet glābēju skatiens vērsts uz balkonu.

Rūpīgāk ielūkojoties, mēs uz balkona ieraudzījām manekenu un jau nodomājām, ka šis ir viltus izsaukums.

Varbūt kāds no garāmgājējiem padomāja, ka cilvēks uz balkona nekustās un ar viņu kaut kas atgadījies. Bet problēma, izrādījās, ir daudz dziļāka, proti, balkons bija avārijas stāvoklī un no tā izvēlās lieli apmetuma gabali tieši uz trotuāra. Pēc pāris minūtēm piebrauca otra ugunsdzēsēju mašīna ar trepēm un divi glābēji uzrāpās uz balkona, no kura ņēma nost bīstamos apmetuma fragmentus.

Mēs jau esam pie šādiem skatiem pieraduši un vairs nepievēršam ne mazāko uzmanību balkonu izskatam, bet šis noteikti nav vienīgais gadījums - šādu "nodevīgu" balkonu pilsētā ir daudz. Viens no veidiem, kā izvairīties no kādas nelaimes - jau laikus balkoniem uzlikt aizsargājošo sietu. Šajā gadījumā, lai varētu "neitralizēt" bīstamo balkonu, ieradās divas ugunsdzēsēju mašīnas, policijas brigāde, un glābēji strādāja apmēram stundu. Intersanti, no cik lielas summas balkona īpašniekam būs jāšķiras, jo tieši viņam taču ir jābūt atbildīgam par drošību.

P.S.Starp citu, tieši tajā pašā dienā, Stabu ielā 30, uz trotuāra mētājās apmetuma gabali, kas bija novēlušies no pēdējā stāva. šajā gadījumā ugunsdzēsējus neviens neizsauca un gājēji bija pakļauti briesmām.

Rīgas domes Īpašuma departaments, Baiba Gailīte: "Informējam, ka Rīgas domes Īpašuma departaments jau pirms mēneša pieprasījis nekustamā īpašuma Tērbatas ielā 7 īpašnieku sniegt informāciju par turpmākajām darbībām ar ēku, lai tās tehniskais un vizuālais stāvoklis atbilstu normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Ir plānots, ka tuvākajās Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē tiks lemts jautājums par nekustamā īpašuma iekļaušanu Vidi degradējošo, sagruvušo vai cilvēku drošību apdraudošo būvju (graustu) sarakstā, kā arī par paaugstinātu Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu. Apsekot īpašuma lūdzām arī Rīgas domes Administratīvo komisiju un Pašvaldības policiju, lai nepieciešamības gadījumā sauc īpašnieku pie administratīvās atbildības.

Jau vairakkārt esam arī publiski norādījuši, ka komercdarbība ēkas pirmajos stāvos ne vienmēr ir noteicošais rādītājs, kas apliecina, ka ēka ir tehniski labā stāvoklī un droša tās apmeklētājiem un garāmgājējiem."

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti restorāna apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!