Kāda aculieciniece portālam "Delfi" atsūtījusi video, kurā, pēc viņas domām, sašķirotos atkritumus izvedējs met vienā konteinerā. Savukārt atkritumu apsaimniekotājs SIA "Pilsētvides serviss" uzsver, ka video skatāma dalītā atkritumu vākšana, vienlaikus norādot, ka ne visi iedzīvotāji mūsdienās apzinīgi šķiro atkritumus.

"Jau vairākus gadus mājās šķiroju atkritumus. Procesu dara vieglāku arī tas, ka netālu no mājas ir šķirošanas konteineri. Tomēr, uzfilmējot sašķiroto atkritumu savākšanas procesu, rodas jautājums, atkritumu šķirošanai vispār ir jēga?" neizpratnē lasītāja. Video skatāmo ainu viņa fiksējusi Rīgā, Ziepniekkalnā, Ozolciema ielā 22/24.

Konkrētajā adresē atkritumus apsaimnieko "Pilsētvides serviss". Uzņēmumā portālam "Delfi" skaidro, ka filmētajā materiālā skatāma dalīta atkritumu vākšana, proti, savāc tikai PET materiālus un kartonu no dzeltenajām un zilajām atkritumu tvertnēm. "Pilsētvides serviss" patlaban sniedz cieto sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu pakalpojumus vairākos Latvijas novados, tai skaitā Rīgā un konkrētajā adresē - Ozolciema ielā.

"Atkritumu savākšana un izvešana notiek pēc noteikta grafika, kā arī noteiktā kārtībā. Šajā situācijā "Pilsētvides serviss" darbinieki veic dalīto atkritumu vākšanu - PET materiālus un kartonu, kas atrodas dzeltenajās un zilajās atkritumu tvertnēs. Šie konkrētie dalītie atkritumi tiek nogādāti šķirošanas rūpnīcā, kurā tiek pārbaudīti, sašķiroti atbilstoši noteiktai kārtībai," norāda "Pilsētvides serviss" valdes loceklis Jurģis Ugors.

"Diemžēl, ne visi iedzīvotāji apzinīgi šķiro atkritumus, pārliecinās, ka, piemēram, zilajā tvertnē ievietotais kartons, papīrs ir tīrs, un ka kopā ar šiem atkritumiem nav neatbilstoši atkritumi, piemēram, vienreizējās lietošanas trauki, papīra dvieļi un salvetes, folija materiāli (čipšu pakas), tapetes un citus materiālus. Šķiroto atkritumu pārbaude šķirošanas rūpnīcā tiek veikta rūpīgi, lai nodrošinātu atkritumu otrreizējo pārstrādi atbilstoši pēcapstrādes kritērijiem," viņš turpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!