Piektdien, 19. aprīlī, pie Mangaļsalas mola varēja novērot delfīnu, portālam "Delfi" ziņoja aculiecinieks.

"Pie Mangaļsalas mola nomaldījies delfīns iepeldēja Daugavā no jūras, aizpeldēja dziļāk un griezās apkārt", rakstīja aculiecinieks.

Jau iepriekš zoologs Valdis Pilāts norādījis, ka delfīnam ir izredzes izdzīvot, ja vien tas nesapīsies jūrā izmestajos tīklos. Viņš arī skaidroja, ka afalīnu atrašanās Latvijas piekrastē nav kaut kas parasts. Kā Pilāts norāda "dabasdati.lv" publicētajā rakstā, tad afalīnas nav pastāvīgas Baltijas jūras iemītnieces, kurpretim cūkdelfīns laiku pa laikam Baltijas jūrā ticis novērots.

Šobrīd pilnībā nav zināms, no kurienes delfīni Latvijā ieradušies, taču tie, visticamāk, Baltijas jūras ūdeņos uzturas, jo ir iespēja baroties, lēš speciālists.

Šī nav pirmā reize, kad Latvijā novēroti delfīni. Šogad jau vairākas reizes aculieciniekiem izdevies iemūžināt delfīnus - viens manīts turpat, pie Mangaļsalas mola. Vēl tos izdevies ieraudzīt Rīgas jūras līcī un Liepājā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!