Portāla "Delfi" lasītājs Nikolajs svētdienas, 26. maija, vēlā vakarā pie lidostas Rīga novēroja, kā "airBaltic" gaisa kuģim izdodas piezemēties tikai pēc otrā mēģinājuma. Vējainajos apstākļos pirmais no tiem izrādījās neveiksmīgs, un lidaparāts veica apli virs galvaspilsētas.

26. maija vakarā Nikolajs bija devies uz Rīgas lidostu no Skultes puses, lai filmētu lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos. "Kā allaž ik dienu pēc deviņiem "mājās" masveidā atgriezās "airBaltic" lidaparāti no dienas lidojumiem, lai drīzumā dotos nakts lidojumos," par novēroto stāsta vīrietis, kurš tā brīža laikapstākļus raksturo kā vējainus un lietainus.

"Paspēju uzņemt kādus desmit reisus, tiem paceļoties un nolaižoties, kad ap 22.05 pamanīju, kā sāk piezemēties šis gaisa kuģis. Varēja redzēt, ka aizmugures vējš to šūpo un, knapi sasniedzot joslu, bet tai nepieskaroties, lidmašīna piepeši strauji paceļas gaisā un sāk uzņemt augstumu," raksta Nikolajs. Bijis skaidri redzams, ka lidaparāts dodas otrajā aplī.

Vīrietis tūdaļ internetā noskaidroja, ka lidaparāts veica reisu BT318, Tallina-Rīga, otrreiz paceļoties debesīs gaisa kuģis veicis apli virs galvaspilsētas, bet nosēšanos veica no jūras puses.

"Otrais mēģinājums izrādījās veiksmīgs, borts piezemējās un "devās uz peronu". Domāju, ka pasažieru laimei šajās sekundēs nebija robežu un ka viņi draudzīgi aplaudēja pilotiem par meistarību, kas ļāva piezemēt lidmašīnu sarežģītos meteoroloģiskos apstākļos," savās pārdomās dalās aculiecinieks.

Nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic" portālam "Delfi", komentējot aculiecinieka vēstīto, akcentē, ka drošība ir uzņēmuma nozīmīgākā prioritāte, kā arī apstiprina, ka 26. maija lidojums BT318 no Tallinas uz Rīgu atbilstoši standarta procedūrām vēja nobīdes dēļ Rīgas lidostā piezemējās ar otro mēģinājumu.

Lidsabiedrībā norāda, ka, ņemot vērā mainīgos laika apstākļus, aviācijā šādi gadījumi ir bieži un tie netiek uzskatīti par ārkārtas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!