Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien Jūrmalā, Dubultos, noslīkusi 62 gadus veca sieviete, portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete gājusi peldēties, tomēr nav zināms, cik ilgu laiku viņa pavadījusi zem ūdens, atzina Vītola.

Līdz mediķu ierašanās brīdim garāmgājēji veikuši atdzīvināšanas pasākumus, taču tie bijusi nesekmīgi un mediķi konstatējuši sievietes nāvi.

Tā kā negadījums noticis publiskā vietā, par to ziņots pašvaldības policijai. Visticamāk, nāves iemesls ir noslīkšana, taču nevar izslēgt arī citu iemeslu, minēja Vītola.

Saskaņā ar NMPD datiem izsaukums saņemts pulksten 19:45, brigāde notikuma vietā ieradusies aptuveni 19:58.

Pie portāla "Delfi" vērsās arī kāds notikušā aculiecinieks, kurš pauda sašutumu par to, ka notikuma vietā nebija glābēju.

Pēc viņa teiktā, negadījums noticis aptuveni 300 metrus no glābšanas stacijas - pie restorāna "Orizzonte", kas atrodas Baznīcas ielā 2b. Dubultu glābšanas stacija savukārt atrodas Kļavu ielā 1a.

"Līdzcilvēki vispirms izvilka sievieti līdz sēklim, tad līdz pludmalei," stāsta aculiecinieks, kurš piedalījies glābšanas pasākumos. Tā kā garāmgājēju vidū bijušas divas mediķes, uzsākti atdzīvināšanas pasākumi. "Netālu atrodas glābšanas stacija, bet glābēji tā arī neatnāca."

Aculiecinieks pauda sašutumu par to, ka šāds atgadījums var notikt Dubultos, kur atrodas gan glābēji, gan policija un mediķu brigāde. "Es neko neteiktu, ja tas notiek kādā ezerā, dīķi, kuru grūti atrast. Dubultos it kā visam būtu jābūt," viņš saka.

Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns portālam "Delfi" pastāstīja, ka glābējs negadījuma vietā ieradās vienlaicīgi ar izsauktajiem mediķiem.

Viņš arī uzsvēra - sākotnēji bojāgājušās sievietes vīrs viņu meklējis saviem spēkiem, nevēršoties pie glābējiem pēc palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!