Pie portāla "Delfi" vērsies smago un vieglo automašīnu autoevakuatora ilggadējs šoferis Aigars. Viņš aicina citus autovadītājus būt cilvēcīgiem un netraucēt sniegt palīdzību nelaimē nonākušo spēkratu šoferiem, kā arī neapdraudēt pašiem sevi.

Paust savu viedokli Aigaru pamudināja "Delfi Aculiecinieka" ceturtdien, 3. janvārī, publiskotais video. Tajā iemūžināts, kā baļķvedēja šoferis uz apsnigušā Jelgava-Annenieki steidz palīgā iestigušai fūrei. "Saprotiet, smagajam ir nelaime. Baļķvedējs steidz palīgā, lai fūre tiktu uz ceļa un brauktuve būtu atbrīvota un lai visi atkal būtu priecīgi, bet tas filmētājs to traucē darīt," teic šoferis. "Sižetā taču skaidri var redzēt, kā baļķvedējs cenšas forši nostāties, lai varētu izvilkt otru, bet filmētājs tikai gāzē, cenšas iespraukties, paspēt."

Uz autoevakuatora "Delfi" lasītājs strādā jau 15 gadus. Ne reizi vien piedzīvojis video sižetā skatāmajai līdzīgu situāciju – autoevakuators pūlas vilkt avarējušu vai iestigušu spēkratu, kas nobloķējis ceļu, bet vieglo automašīnu vadītāji, ignorējot šo apstākli, mēģina iespraukties un tikt garām: "Man sirds sāp, to visu pieredzot. Es aicinu šoferīšus padomāt. Pirmkārt, sēžot pie stūres nedrīkst filmēt. Otrkārt, ja redzi, ka smagais strādā ar mirgojošām ugunīm, tad nelien klāt, nefilmē, jo ķēdes, troses var trūkt, un beigu beigās cietīs neapdomīgais autovadītājs," akcentē šoferis, piemetinot, ka dzīvība un veselība visiem cilvēkiem ir tikai viena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!