Foto: LETA
"Dziļās bēdās paziņojam, ka piektdien (11.08) koncerts (Eran Har Even, Toms Rudzinskis, Norberts Skraucis, Jānis Jaunalksnis) tiek atcelts, jo pirmdien saņēmām paziņojumu, ka šajā laikā atslēgs ūdensapgādi," vēsta Tērbatas ielā 54, Rīgā, izvietotā kluba "Blues 54 Jazz" ieraksts "Facebook".

Apakšzemes ūdensapgādes komunikāciju remonti naktī no 11. augusta uz 12. augustu ieplānoti Tērbatas un Stabu ielas stūrī, portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā "Rīgas ūdens".

Kluba "Blues 54 Jazz" īpašnieki savā ierakstā "Facebook" neslēpj sašutumu par to, ka spiesti atcelt koncertu un Rīgas domes rīcību raksturo kā nepieklājīgu attieksmi.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Tu esi plānojis koncertu, mūziķiem ir plāns, klausītājiem ir plāns. Visām darbībām ir zināma inerce. Noteikti tāpat ir arī ar "Rīgas ūdeni". Neba vakar viņi izdomāja, ka šodien plānoti remontdarbi. Bet pabrīdināt par to? Zinot, ka šajā rajonā ir tik daudz lielisku bāru un restorānu? Zinot, ka tas ir piektdienas vakars? Nē." notiekošo vērtē "Blues 54 Jazz" pārstāvji, neskopojoties ar virkni neglaimojošu Rīgas domes uzņēmumiem un departamentiem veltītu epitetu un metaforu.

"Empātijas trūkums ir autisma pazīme. Tas būtu labākais no iespējamiem izskaidrojumiem šķietamajai Rīgas domes (RD) nepieklājībai. Mēs piedotu, saprastu un palīdzētu. Varbūt patiesi būtu vērts veikt sistemātiskas domes, RD aģentūru un kapitālsabiedrību darbinieku veselības pārbaudes?" RD darbu kariķē uzņēmēji.

Savā ierakstā "Facebook" uzņēmēji arī apraksta sarežģījumus, ko radījuši Stabu ielas remonti. To dēļ kluba īpašnieki bijuši spiesti nojaukt vasaras terasi. Tā gan pēc "ilgas dzīvošanas RD gaiteņos un milzu uzstājības" atkal ir atvērta.

"Vēl sniegs nebija nokusis, kad zvanījām uz RD Satiksmes departamentu, lai pajautātu, kādi darbi šogad plānoti Stabu ielā un, kā tie varētu ietekmēt vasaras terases izvietošanu. Atbildīgā darbiniece neko nezināja teikt. [..] Par to, ka jānojauc terase, tikām informēti visai savdabīgi. Atnāca traktorists, nošmulētā piedurknē notrausa sviedraino pieri un pateica: "Ē, šitas te, mums te remonts, ja, tā terase tagad, ja"," šovasar pieredzēto apraksta kluba īpašnieki.

Uzņēmuma "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks uzņēmuma vārdā pauž nožēlu par to, ka apakšzemes ūdensapgādes komunikāciju atjaunošanas darbi Stabu ielā un Tērbatas ielā rada problēmas Rīgas nakts dzīves baudītājiem, mūzikas mīļiem, kā arī uzņēmējiem.

"Ūdensapgādes sistēmu remonts ieplānots naktī no piektdienas, 11. augusta, uz sestdienu, 12. augustu. Ar domu, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk ciestu ūdensapgādes apturēšanas dēļ," teic Mucenieks.

Saskaņā arī Rīgas domes saistošajiem noteikumiem uzņēmumam "Rīgas ūdens" par paredzētajiem remontiem ir pienākums paziņot piecas darbadienas iepriekš.

"Mēs atvainojamies, ka tāda ir situācija. Darbus pārcelt citā dienā un laikā sarežģī tas, ka komunikācijas mezgla nomaiņa Rīgas centrā ap Brīvības ielu ieplānota ilgtermiņā," situāciju raksturo Mucenieks.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola noraida pārmetumus par to, ka SIA "Blues 54 Jazz" būtu nepietiekama informācija par plānoto terases nojaukšanu.

"Vasaras terasi uzņēmums pirmo reizi departamentā saskaņoja 3. aprīlī. Tad arī saņēma informāciju un uz saskaņojuma bija minēts, ka Stabu ielā šogad notiks seguma atjaunošana un ka terase ir saskaņota tikai līdz seguma atjaunošanas sākšanai," teic Ahuna-Ozola.

SIA "Blues 54 Jazz" iesniegums par jaunu risinājumu, proti, terasi Tērbatas ielā Rīgas Satiksmes departamentā esot saskaņots nedēļas laikā. "Ja uzņēmumam radās kādas problēmas Būvvaldē vai Izpilddirekcijā, tad par to Satiksmes departamentam informācijas nav," rezumē Ahuna-Ozola.

Tāpat Satiksmes departamentā akcentē, ka pirmo reizi par seguma atjaunošanu informācija sniegta pērn novembrī, bet atkārtoti – gada sākumā. "Satiksmes departaments atvainojas par neveiksmīgo komunikāciju ar SIA "Blues 54 Jazz"," teic Satiksmes departamenta pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!