Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien, 21. maijā, pastaigā caur Rīgas centru aculiecinieks Dainis fiksēja vairākus "parkošanās huligānus", viņš atklāj portālam "Delfi".

"Sen nebiju iesūtījis foto ar parkošanās huligānu izdarībām Rīgas centrā. Tad nu, lūk, šodien devos pilnīgi parastā pastaigā uz centru, bet jau pie Ģertrūdes ielas konstatēju, ka mana pastaiga beigsies ar iesniegumu iesniegšanu pašvaldības policijai par to, ka vadītāji savus spēkratus novietojuši pārsvarā ceļazīmes "Apstāties aizliegts" un "Stāvēt aizliegts" darbības zonā, kā arī uz trotuāra un zaļajā zonā," satraukts aculiecinieks Dainis.

Dainis stāsta, ka viņam izdevies arī apt=runāties ar diviem no viņa pieķertajiem "likuma pārkāpējiem": "Viņu atbilde bija sekojoša: "Kur tad lai lieku auto, ja vajag piebraukt pie bērnudārza vai mājas?" Identiskas atrunas abiem..Es pats pārvietojos ar auto, taču kaut kā vienmēr izdodas atrast stāvvietu, kur atļauts stāvēt, galējā situācijā - maksas stāvvietu," stāsta Dainis.

Dainis ir pārliecināts, ka, "ja cilvēks ir izvēlējies pārvietoties ar auto, tad jāpieņem, ka par stāvvietu ir jāmaksā". "Nedrīkst bojāt apstādījumus un zālāju pie bērnudārziem tikai tāpēc, ka, lūk, kundzes nevar paieties ar kājām," uzskata Dainis. Pēc pastaigas pa Rīgas ielām viņam pat radusies sajūta, ka, "ja cilvēkiem būtu iespēja iebraukt veikalā vai bērnudārzā ar mašīnu, viņi to arī darītu".

Tāpat aculiecinieks aicina iedzīvotājus aktīvāk izmantot Rīgas Pašvaldības policijas mobilo aplikāciju, ar kuras palīdzību, viņaprāt, ar laiku varētu izskaust parkošanās huligānu sliktos paradumus: "Tādā veidā tie, kuri apzināti novieto automašīnas stāvēšanai neatļautā vietā, baidīsies to darīt."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!