Foto: "Sadales tīkls"

Spēcīgais vējš, kas ceturtdien Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedza spēku 23 m/s, bet piekrastes rajonos pat 28 m/s, lielus postījumus elektrotīklā nav radījis. Visas dienas garumā vēja ietekmē elektroapgādes traucējumi tika reģistrēti un iespējami operatīvi novērsti Rīgā, Pierīgas novados, kā arī Lubānas, Kuldīgas, Jelgavas un Bauskas novadā. Stiprā vēja laikā AS "Sadales tīkls" elektromontieri novērsuši kopumā ap 250 vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrotīkla bojājumus.

Elektroapgādes traucējumus pārsvarā izraisīja gaisvadu elektrolīnijās iegāzti koki un to zari, kā rezultātā tika sarauti gaisvadu elektrolīniju vadi, un bojāti balsti.

Uzņēmums padalījās ar montieru uzņemtajām fotogrāfijām, kurās redzami nelaimē nonākušie elektrības stabi un citi spēcīgā vēja posta darbi.

Arī piektdien brigādes strādā pie atsevišķu bojājumu novēršanas, tāpēc uzņēmums atgādina, ka nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads – tas var apdraudēt dzīvību. Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot – 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!