Foto: DELFI Aculiecinieks

Šķirotavā, Krustpils ielā, novērots "jaudīgs sadūmojums", novēroja portāla "Delfi" aculiecinieks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālam "Delfi" atklāja, ka, ļoti iespējams, sadūmojums radies no ugunsgrēka Rumbulā.

Foto: Google Maps

Sestdien pulksten 15.11 tika saņemts izsaukums uz Rumbulu Stopiņu novadā, kur dega kūla, skaidro VUGD. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka degšana notiek četrās dažādās vietās – vienā vietā deg kūla 200 kvadrātmetru platībā un trīs dārza mājas 100 kvadrātmetru platībā, otrā vietā dārza māja 20 kvadrātmetru platībā un kūla 1000 kvadrātmetru platībā, trešajā vietā atkritumi 20 kvadrātmetru platībā un kūla 180 kvadrātmetru platībā, bet ceturtajā kūla 1000 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 15.53 tika saņemts izsaukums uz citu ugunsgrēku Stopiņu novada Rumbulā, kur lielā platībā dega kūla. Tur ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kūla un mežs, kā arī pastāv liesmu izplatīšanās draudi. Šobrīd ugunsdzēsēji glābēji veic šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus, skaidro VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!