Foto: Liepāja.lv

Ceturtdien negaiss Liepājai aizgāja ar līkumu, bet trešdien liepājniekiem bija iespēja baudīt neparastu skatu - mammatus mākoņus. Tādi nereti novērojami aiz negaisa mākoņiem, savā "Facebook" laikajoslā raksta profils "Liepāja".

Jau ziņojām, ka ceturtdien Latvijas lielākajā daļā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem.

Par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra gaidāma vietām piekrastē, kā arī valsts austrumos. Līdz ar to tiks pārspēts 13. jūnija nacionālais karstuma rekords - 1972. gadā reģistrētie +31,4 grādi. Atbilstoši pašreizējām prognozēm šī būs arī visa mēneša tveicīgākā diena.

Otrdienas vakarā daudzviet Kurzemē un Vidzemē pērkona negaiss nodarīja pamatīgus postījumus – smago lietavu dēļ applūda lielveikali, bet nokritušie koki bloķēja ceļus, portālam "Delfi" ziņoja vairāki aculiecinieki. Savukārt trešdienas, 12. jūnija, vēlā pēcpusdienā vietām, galvenokārt dienvidu rajonos, bija novērojams pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām līdz 15-16 metriem sekundē.

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!