Jā, šie artefakti bija plaši pazīstami pasaules ufologu publikācijās. Izrādās, tās bija milzīgas lampu konstrukcijas, kas miglainā laikā varēja izraisīt halucinācijas.

Šīs konstrukcijas cilvēkiem bija kā radītas, lai iztēlotu it kā "zaļo" cilvēciņu lidojošos šķīvīšus.

Cilvēks vēlas redzēt neparasto, dievišķo un augstāk stāvošo. Tas ir nostiprinājies zemapziņā vai pat kļuvis par nepieciešamību.

Nesen presē bija publikācijas par LNO nosēšanos kaut kur aiz apvāršņa. Manā izpratnē tie varēja būt gaisa baloni ar gāzes liesmu uzplaiksnījumiem, kuru atspulgu izkropļoja atmosfēras optiskā ilūzija.

Pamatvilcienos NLO var iedalīt vairākās grupās. Dabiskie spīdekļi un tie ir saule, mēness un zvaigznes. Tad ir gaisā esošie kristāli, kas apvienojoties veido milzīgus spoguļus. Arī migla. Balti mākoņi kā milzīgi dabiskie ekrāni. Gaisamas staru laušanas efekti. Elektrības lādiņi. Gan dabiskie atmosfēras radītie, gan cilvēka ražotā enerģija, kas plūst pa augstsprieguma vadiem.

Liela loma ir visa veida lidaparātiem - lidmašīnām, raķetēm, mākslīgajiem zemes pavadoņiem, metereoloģiskajām zondēm un gaisa baloniem. Noteikti arī visa veida kosmiskajiem viesiem - bolīdiem un meteorītiem. Arī krītošajiem zemes pavadoņiem un to atlūzām.

Kādas pazīmes ir tā saucamajiem viltus NLO? Tie ir neskaidri attēli no liela attāluma un tiem ir maz liecinieku. Arī tumsa ir viens no apstākļiem - neaizmirsīsim par lāzertehnoloģiju iespējām.

Vienu varu apgalvot droši. Pašlaik nav iegūta detalizēta un pārliecinoša fotogrāfijas vai video ieraksti, kas varētu tikt uzskatīti par pilnīgi ticamiem. Esmu pārliecināts, ka kolīdz notiks īsts kontakts ar ārpus zemes civilizācijas pārstāvi vai to ierīcēm, tas būs tik patiess un acīm redzams, ka neraisīs nekādas šaubas.

Viens no ufologu argumentiem ir iebildums, ka ne visus faktus var izskaidrot eksperti un zinātnieki. Ir tāds teiciens: "Viens muļķis var uzdot tik daudz jautājumus, ka uz to nespēj atbildēt pat simts gudrie."

Viens no pierādījumiem cilvēka prāta īpatnībām ir reliģija . Tā pastāv simtiem tūkstošu gadu. Dievi mainās atkarībā no cilvēces pieredzes un uzskatu līmeņa. Jo izglītotāks cilvēks un jo patstāvīgāka ir domāšana, jo grūtāk tam ir pieņemt domu, ka pastāv kaut kas pārdabisks, kas valda pār visumu. Visums ir tik liels, ka tajā neiederas pat dievs.

Tomēr varu nomierināt ufologus un kontaktējušos ar citplanētiešiem. Civēki jums ticēs vēl bezgalīgi ilgi. Cilvēka prāts vēl joprojām ir par vāju, lai ticētu sev un cilvēces saprātam. Piemēram piedāvāju ielūkoties dažās fotogrāfijās no mana paziņas foto kolekcijas. Tostarp pagājušās nedēļas "supermēness", kuru viņš savos eksperimentos nedaudz piekrāsoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!