Bieži nokļūstam situācijā, ka nestrādā automašīnu stāvlaukuma automāts. Bet, ko darīt tad, ja pēkšņi salūst bērnu rotaļu mašīna tirdzniecības centrā?

Nedēļas sākumā mēs ar meitiņu bijām tirdzniecības centrā "ZOOM" un viņa vēlējās pavizināties rotaļu auto. Iedevu viņai monētu, viņa pavizinājās. Bet tad viņa gribēja vēl. Iedevu mazajai vienu eiro, kuru viņa iemeta mašīnītē, bet tā nesāka ripot. Bērns sabēdājās, es arī.

Piezvanīju pa tālruni, kas bija norādīts uz spēļu mašīnītes - atskanēja automātiskais atildētājs. Piegāju pie apsardzes, kuras darbinieki teica, ka šis jau nav pirmais un vienīgais gadījums un ka noteikti problēmu risinās. Lūdza, lai atnākam atkal rīt.

Aizgāju pēc divām dienām. Teica, ka arī viņi esot zvanījuši, taču atskanējis automātiskais atbildētājs. Kad būs rotaļu mašīnu inkasācija, neviens nezināja. Pret apsardzes darbiniekiem, protams, pretenziju nav, gluži pretēji - viņi atstāja ļoti labu iespaidu.

Tomēr joprojām nav skaidrs, kurš man atdos spēļu mašīnā iemesto eiro?

Kurš vispār par šādiem automātiem atbild? Iznāk, ka jebkurš, samaksājot naudiņu, var jebkurā vietā uzstādīt rotaļu auto un neviens ne par ko nav atbildīgs?

Kā lai es tagad paskaidroju bērnam, kāpēc mašīnīte līdz šim strādāja, strādāja, un tad pēkšņi vairs nedarbojas, lai arī naudiņa ir iemesta?

Tad jau iznāk, ka mēs maksājam par to, lai tiktu apmānīti? Jā, es pēc tam izlasīju, ka automātā drīkst mest 10, 20 un 50 centu monētas, bet tur nav rakstīts, ka automāts nepieņem 1 eiro. Un, ka ja jūs tādu iemetat, tad tas vienkārši to aprij. Ja jau nepieņem, nepieņem, bet, kāpēc nauda jānorij?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!