Foto: Kadrs no video

Ietekmīgais ASV ziņu medijs "Bloomberg" video datu vizualizācijā Latgali nošķīris no Latvijas, "Delfi" informēja kāds satraucies portāla lasītājs.

Minētajā video uzsvērta nepieciešamība Eiropas Savienības (ES) un eirozonas valstīm tiekties uz ciešāku integrāciju fiskālajā un monetārajā politikā. Video, kas publicēts 2014. gada sākumā,  arī izpelnījies uzmanību sociālajos tīklos, tolaik amerikāņu interneta lietotāji to dēvēja  kā "obligāti skatāmu".

Aptuveni 12 minūšu garajā video vairākkārt redzamas Eiropas kartes, kur Latgale Latvijas teritorijā atzīmēta ar citu krāsas toni, bet brīžiem vispār ar robežlīniju atdalīta no Latvijas robežām.

Tāpat, kā norāda "Delfi" lasītājs, kurš vēlējās palikt anonīms, -  lai gan video publicēts 2014. gadā, kad Latvija jau bija pilntiesīga eirozonas dalībvalsts, video vairākkārt tā apzīmēta kā valsts, kas ir ārpus vienotās Eiropas valūtas eiro.

"Bloomberg" portālam "Delfi" ieteica sazināties ar video autoru Džonatanu Džarvisu, kurš ar datu vizualizāciju strādājis, un izveidojis "Bloomberg" redzamo video. Džārviss uz vairākkārtējiem "Delfi" lūgumiem pēc komentāra divu nedēļu laikā aizvien nav atbildējis.

"Iespējams, ka tā ir vienkārši tehniska grafikas kļūda, taču tas nemaina to nepatīkamo sajūtu," sarunā ar "Delfi" norādīja lasītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!