Lasītāja Klinta "Delfi" redakcijai uzticējusi stāstu par sava drauga nelāgo pieredzi slimnīcā Jēkabpilī.

"Viss sākās aprīļa vidū. Mans draugs remontēja auto, taču notika nelaime - sprāga mašīnas ventilators un viņš guva savainojumus, nokļuva Jēkabpils slimnīcā.

Rokā bija plēstas brūces, vēderam - noplēsta āda. Ārsti savainojumu rokā sašuva, veica rentgenu un apgalvoja, ka viss esot kārtībā.

Pēc laika šuves izņēma, bet mans draugs roku nespēja pilnībā iztaisnot, jo tā ļoti sāpēja. Ārsti sacīja, ka tas tamdēļ, ka sasists muskulis. Lai sāpes mitētots, roka esot jānodarbina un jāejot uz masāžām.

Draugs devās strādāt uz Zviedriju, kur sākās vēl nopietnākas problēmas. Šuves vietā uz rokas parādijās aizdomīgs bumbulis, kurš turpināja augt, līdz pārplīsa. Sāpes bija neizturamas un jūnija vidū draugs vērsās slimnīcā Zviedrijā.

Ārsts, veicot apskati, sacīja, ka būs jāgriež, jo rokā radusies infekcija. Milzīgs bija mediķu pārsteigums, kad no pārgrieztās rokas viņi izņēma plastmasas gabalu - 6 centimetrus garu un 1,5 centimetrus platu.

Man ir neizprotami, kā Jēkabpils ārsti nespēja cilvēka rokā saskatīt tik lielu svešķermeni? Liels paldies zviedru ārstiem par profesionalitāti! Ja draugam nebūtu bijusi Eiropas Veselības apdrošināšanas kartes, par sniegto palīdzību nāktos samaksāt 3900 SEK (425 eiro)."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!