Katliņa eksplozija un liesmojoša panna: deviņi 'Delfi' lasītāju atgadījumi virtuvē
Foto: Shutterstock

Portāla "Delfi" lasītājus esam aicinājuši pastāstīt par interesantiem atgadījumiem virtuvē. Līdz šim esam saņēmuši sešus amizantus kulināro neveiksmju aprakstus, tostarp par pildījuma gatavošanu cepumiem, kas izraisīja eksploziju konditorejas cehā. Rakstā esam apkopojuši 9 stāstus, daļa no kuriem mums uzticēta kā komentāri.

Ar savu kulinārijas neveiksmes pieredzi vari dalīties vēl līdz 13. martam, sūtot gan stāstu, gan arī foto, ja tādi tapuši. Divu sulīgāko stāstu autorus apbalvosim ar "Delfi Aculiecinieka" balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā.

Unikāls veids, kā uzcept kūku

"Delfi" lasītājai Andrai izdevies uzcept medus kūku nevis cepeškrāsnī, bet uz pannas. Šī virtuves neveiksme Andrai palikusi atmiņā, un kā joku viņa to stāsta arī draugiem.
"Kā es medus kūku cepu... Ar virtuves darbiem esmu uz jūs, ne mazums nācies kaut ko piededzināt, pārsālīt vai pārvārīt.

Reiz draudzene stāstīja, ka uztaisījusi medus kūku un ka recepte dikti viegla, bet kūka garda. Taisīšu es ar'! Man atsūtīja recepti, kur soli pa solim izstāstīts, kas jādara. Es stingri pie tās pieturējos.

Kad visu biju sajaukusi, izlasīju, ka "mīklu izrullē un liec uz pannas cepties". Tā arī izdarīju. Uzliku uz pannas un cepu. Bet... ne jau uz cepamās pannas, kas jāliek cepeškrāsnī, bet uz parastās plīts pannas. Uguns apakšā, un cepu.

Kad viena pusīte bija smuki apcepusies, plānoju kūku kā pankūku apgriezt otrādi, lai izceptu otru pusi. Saprotams, vēl nebiju sapratusi, kādas muļķības daru. Lieki piebilst, ka man nekas nesanāca.

Medus kūkas mīkla ir diezgan drupena. Līdz ar kūkas apgriešanu sākās mans murgs. Liku kūkai apakšā lāpstiņu, bet tā drupa un bira. Izdomāju, ka uzslidināšu to mīklu uz šķīvja un tad ar otru pusi uzmetīšu uz pannas. Protams, nekas neizdevās. Mīkla bija sadrupusi kā olu kultenis.

Sākās mana traģēdija. Kas te notiek? Kā lai to murgu izcep? Asaras bira, jo man nekas nesanāca.

Ķēru jau telefonu, lai zvanītu draudzenei, kad sapratu, ka cepu medus kūku uz pannas. Tā cept māku tikai es. Beigās gan sadrupušo mīklu kā puzli saliku un sasmērēju, kā pienākas. Pēc skata bija drausmīga, bet ēst varēja. Kad vīrs ēdot teica: "Mmm, garšīgi, garšo kā medus kūka!", man lija prieka asaras un jutu lepnumu sirdī, jo mērķis tomēr bija sasniegts.

Tagad to stāstu kā joku, un katrs, kurš kaut reizi dzīvē kūku izcepis, smejas līdz asarām."

Katliņa eksplozija un liesmojoša panna: deviņi 'Delfi' lasītāju atgadījumi virtuvē
Foto: Shutterstock
DELFI Aculiecinieks

Source

DELFI Aculiecinieks

Tags

Virtuves sarunas Aculiecinieka ziņas Virtuve Virtuves darbi
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form