Foto: DELFI Aculiecinieks
Klaiņojošu suņu bars Daugavgrīvā regulāri uzbrūk garāmgājējiem, portālam "Delfi" sašutusi stāsta vietējā iedzīvotāja Jeļena. Savukārt likumsargi apstiprina, ka trešdien vairāku stundu garumā Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimēs veikts reids, apsekojot vietas, kur klaiņojošie dzīvnieki iepriekš manīti.

"Pagājušajā nedēļā Daugavgrīvā klaiņojošu suņu bars kārtējo reizi uzbruka sievietei. Tika izsaukta policija un ātrā palīdzība," portālam "Delfi" skaidro Daugavgrīvas iedzīvotāja.

"Jau vairākus gadus Daugavgrīvas iedzīvotājus terorizē klaiņojošo suņu bars. Suņi uzbrūk mājdzīvniekiem, ir notikuši arī uzbrukumi cilvēkiem. Neskatoties uz daudzām sūdzībām, Rīgas pašvaldība ignorē problēmu," uzskata Jeļena.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) portālu "Delfi" informē, ka pēdējās dienās RPP ir saņēmusi informāciju par vairākiem klaiņojošiem suņiem Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimē. "Līdz šim gadījumos, kad ir saņemti izsaukumi, suņi ir paspējuši aizbēgt līdz dzīvnieku ķērāju ierašanās brīdim, lai gan policijas ierašanās laiks katrā no gadījumiem bijis tikai 5 līdz 10 minūtes. Vienā no izsaukumiem kārtības sargi suņus pamanīja un sāka tiem sekot, taču pēc kāda laika suņi tomēr aizbēga," atklāj RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā arī apstiprina, ka 7. jūlijā reģistrēts gadījums, kurā klaiņojošs suns sakodis kādu sievieti.

"Rīgas pašvaldības policija aktīvi sadarbojas ar dzīvnieku patversmes "Ulubele" speciālistiem, lai izķertu klaiņojošos suņus," klāsta Sadovskis. Viņš atklāj, ka trešdien, 11. jūlijā, vairāku stundu garumā Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimēs veikts reids, apsekojot vietas, kur klaiņojošie dzīvnieki iepriekš manīti. Policijas pārstāvis gan ar nožēlu pauž, ka šajā reidā nevienu no meklētajiem suņiem nav izdevies atrast, taču līdzīgus pasākumus policija plāno veikt arī turpmāk.

Vienlaikus kārtības sargi aicina ikvienu iedzīvotāju ziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem, zvanot uz tālruņa numuru 110.

Arī Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departaments ir informēts par situāciju ar klaiņojošiem suņiem Daugavgrīvas apkaimē un turpina strādāt pie problēmas atrisināšanas. Departaments organizē klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu, izmitināšanu un aprūpi Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, portālu "Delfi" informē Rīgas domē.

Domē skaidro, ka šobrīd klaiņojošo suņu izķeršanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā veic nodibinājums "Dzīvnieku policija". Klaiņojošo suņu izķeršana notiek katru dienu no pulksten astoņiem līdz pulksten 18. Šis laiks ir saskaņots ar dzīvnieku patversmes darba laiku, lai, notverot suni, tas nekavējoties tiktu nogādāts uz Rīgas apmaksātu patversmi.

"Ņemot vērā patversmes kapacitāti un pieejamo finansējumu, patversmē uzņemamo dzīvnieku skaits ir ierobežots, tādēļ prioritāte ir agresīvu suņu izķeršana. Arī ārpus norādītā darba laika tiek izķerti tikai cietuši vai agresīvi suņi, kas apdraud sabiedrisko kārtību," atklāj RD.

Šī gada piecos mēnešos, no janvāra līdz maijam, Daugavgrīvas apkaimē noķerti 20 klaiņojoši suņi. Daugavgrīvas apkaimes teritorija ir iekļauta suņu ķērāju prioritāšu sarakstā un arī turpmāk tiks regulāri apsekota, portālu "Delfi" informē RD pārstāvis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!