Valsts politiku Latvijā kopumā nosaka un virza alkatība, Boss, jūrmalgeitas, šleserģeitas tipa pārvaldības sistēma un ierēdņu struktūru vadoņi, tipa vilnīši un šāda visu līmeņu ierēdņu armija, kuri dāsni apbalvoti ar augstām privilēģijām un augstām amatalgām (NEO publiskotā armija), nevis valdība, nevis Saeima un ne Valsts prezidents!

Pirmie 10 soļi, kā atgūt nozagto Latviju, ko publiskoja Delna, ir vērtīgs traktāts, bet vienlaicīgi nepilnīgs, varētu teikt, daudzviet vārgs un nepārliecinošs. Tajā vārdi - jāpanāk, jānosaka, jāpalielina, jāmaina, jāmazina - nedod atbildi - kā to panākt, kas to darīs, kā to realizēs, tātad, iemidzina darītājus, aktīvistus un atgādina sen dzirdēto. Arī Gorbačovs savulaik teica, ka vajag "vairāk demokrātijas, vairāk sociālisma". Tie, kuri saka, ka demokrātija ir jāiemācās, jāapgūst, ka tā it kā jau dīgst vai jau uzdīgusi, ka to jāvairo, ļoti rupji melo. Citi jau senāk ir teikuši (Čerčils?), ka tā ir riebīga sistēma, bet, ka nekas labāks neesot izgudrots, arī melo. Manuprāt, demokrātija ir nekas vairāk, kā totalitārās sistēmas pārvaldības izsmalcināts tautas paverdzināšanas paveids, faktiski labi domāts, bet alkatības tendenču degradēts jēdziens, kļuvis par tautas acu aizmālēšanas instrumentu. Latvijā šis vārds demokrātija tiek tik sistemātiski iegalvots tautai, ka vai katrs pieņem jau kā patiesību. Tas pats ar dieva esamību, tas pats, ka smēķēšana nomierina nervus, kaut faktiski tie visi ir meli, nepatiesība, pasakas. Tas atbilst patiesībai, ka tauta, masas tic lieliem meliem, ja tos droši un sistemātiski atkārto, kā par to esot izteicies arī slavenais Hitlers. Cilvēks ir psiholoģiski ietekmējama, zemapziņā pakļauta būtne, kas ielikts arī ir nepatiesu, melīgu reklāmu būtībā.

Latvijā demokrātijas katram ir tik daudz, cik kabatā naudas un ne par grasi vairāk. Vienīgā demokrātijas mēraukla, varētu būt, ir tautas vairākuma labklājība, sociālā drošība, tajā skaitā, dzimstības līmenis, cilvēka mūža ilgums, nodrošinātība ar darbu utt..

Pirmsvēlēšanu propagandā, kā jau zināms, partijas un to deputātu kandidāti sola vēlētājiem leiputriju, visi viņi ir sociāldemokrāti, demokrātijas apoloģēti, tautas mīluļi, sola nodrošināt 50 000 darba vietas, augsta minimālās algas un pensijas, bet pēc vēlēšanām piebāž savas kabatas ar naudu, pieņem tautu iznīcinošus likumus, ciniski smejas - kāda tauta, tāda valdība (vai Saeima), maksā, cik tas maksā, cik budžetā naudas, tik dalām, kuram tad atņemt, lai pieliktu citiem ...

Šie teicieni ir domāti tautas apsmieklam, kuri neiet vēlēt vai neprot "domāt ar savu galvu" un atkal ievēl tos pašus, kurus nereti sauc par vecajiem blēžiem. Kā redzējām, arī 10. Saeimas 60 jaunie, zaļie gurķi šleserģeitā, par Valsts prezidentu balso pēc oligarhu diktāta, par prezidentu ievēl oligarhu, bijušo banku haizivi. Un oligarhu pārstāvji pie šādiem faktiem, ka zaļie gurķi  jau kļuvuši par marionetēm, pārmet tautas Valsts prezidentam Valdim Zatleram, ka viņš rīkojies slikti, ka nav ļāvis 60 jaunajiem deputātiem izpausties, ienest izmaiņas Saeimā, strādāt tautas labklājībai, tas ir, kultivē melus.

Vai nav tā, ka Saeimā deputātiem faktiski pietiek ar trīs klašu izglītību, lai prastu saskaitīt līdz trīs, jo politiku nosaka BOSS, ko var saukt arī ar vārdu ALKATĪBA, bet deputātiem jāpārzina tikai BOSA īkšķa žesti?

Vienīgā tautas iespēja ietekmēt varu, realizēt Satversmes 2.panatā noteiktās pilnvaras, ir vēlēšanas, tautas nobalsošana. Rožu, lietussargu vai maijpuķīšu revolūcija ir tikai mājiens uz uzvaras gājienu.

Vēlētājam jādomā ar galvu un jāizspriež, kā un par ko balsot. Ja nezini, par ko balsot, manuprāt, vajag BALSOT PAR TIEM, KURI NAV BIJUŠI PIE VARAS, kurus pat nepazīsti, bet neķeries uz partiju makšķeres āķa, uz kura mums uzmauc labi pazīstamus, pat godīgu cilvēkus, bet aiz kuriem paslēpjas blēži. 

Atceries, VISPIRMS TEV IR JĀIZVĒLAS PARTIJA, par kuru balsot, tad tikai spried par cilvēkiem, kurus SVĪTROT vai kuriem likt PLUSU.

Nav dota iespēju nobalsot PRET kādu partiju citādi, kā vienīgi balsojot PAR kādu partiju, kaut jūti, ka tā neiekļūs Saeimā. Pazaudēsi balsi? Aplamība. Iegaumē vienkāršu ābeci: ja nobalsoji par kādu partiju, kura neiekļuva Saeimā, būsi palielinājis procentu likmi blēžu partijām, jo 5 procentu barjeru skaita no vēlēšanās piedalījušos kopējo aplokšņu skaita. Piemēram, 5% barjeras pārvarēšanai no 100 balsotājiem, kas piedalījās kopā vēlēšanās, partijai vajag 5 balsotājus, bet 5% no 1000 piedalījušos jau vajag 50, no 10 000 - 5% barjerai jau vajag iegūt 500 vēlētāju atbalstu utt. Saproti atšķirību?

Deputātu kandidātu SVĪTROŠANA un PLUSU likšana mūsu, Latvijas apstākļos  ir rafinēts vēlētāju krāpšanas āķis.  Piemēram, var visi vēlētāji izsvītrot vai visus no partijas vai apvienības saraksta, it kā domādami balsot pret, tik un tā tās saraksts būs derīgs un pie šādas balsošanas mēs būsim nobalsojuši par blēžu partiju. Žēl, bet krustiņu likšanas vai svītrošanas lamatas nesaprot daudzi, dažkārt pat ar divām augstskolas izglītībām. Priekš naivajiem, kuri grib protestēt ar personu svītrošanu, partijas sarakstā speciāli ieliek sliktos, tautā nemīlamos deputātu kandidātus, ar ko vēlētājs iekrīt slazdā visvairāk, jo ar to tiek ievilināti nobalsot par šī saraksta partiju.

Visas etniski norobežotās partijas, kuras it kā cīnās par tautas nacionālajām interesēm, par tīrām asinīm, baida ar saukļiem - krievi nāk vai rokas nost no krievu skolām, tie ir promaskaviskās abu krāsu Komjaunatnes krastmalas lakstīgalas, sniedz lāča pakalpojumu vēlētājiem, ir  vislielākie meli, līdzvērtīgi blēžiem, spēlē uz jūtīgākajām tautas interesēm, lai tiktu Saeimā, bet pēc tam  balso tā, kas tautu ved postā, badā un izmiršanā.

Vari arī ievēlēt cilvēkus ar daudz tīrākām rokām, ja būsi aktīvs, rīkosi saietus un skaidrosi, kā vēlēt un par ko vēlēt. Tā ir māksla un liels darbs. Parasts vēlētājs savās rūpēs par izdzīvošanu un ikdienas darbiem nevar šo skolu apgūt, nereti pakļaujas viltus reitingiem un viltus reklāmām.

Ir tāds teiciens - neguli, apzags. Mūsu pašu nacionālie bāleliņi - latvietīši un latvietītes tautu jau apzaga daudzreiz, demoralizēja un pazemoja ar bada pensijām, prihvatizēja 50 gados sastrādātos darba augļus. Un krievu un ebreju ekstrēmisti, tajā skaitā arī SC kopumā neko labu Saeimā nav izdarījuši, izņemot naida kurināšanu kopumā.

Ja mūs krāpj pašu bāleliņu partijas, vēlētāji metas citā galējībā - sāk atbalstīt etniski norobežoto partiju SC? Iegaumē, varas mafija, blēži nepazīst nacionālās robežas, visi ir vienoti (atceries jūrmalgeitas sarunas, kur skanēja lamas un runas abās valodās). Vai neredzēji, ka balsojumā par Šleseru, Zatleru SC vienojās ar oligarhiem. Izskatījās, ka arī VVF gāja lūgties pie Sc, lai viņu izvirza par Valsts prezidenti.

Ievēro, ka Rīgā varas partiju - SC un PLL vadīto iestāžu atbildes uz sūdzībām, ierosinājumiem ir kļuvušas vēl nekaunīgākas, glumākas, prettiesiskākas, maldinošākas, šokējošākas kā iepriekšējo sasaukumu laikā. Par šiem vārdiem liecina arī atbildes denacionalizēto māju īrnieku biedrībai AUSMA, kādas atbildes saņēmām no Rīgas domes vadības jautājumā par nelikumībām ar piespiedu nomas zemi zem daudzdzīvokļu mājām un par biedrības sniegto ziņojumu par apšaubāmu Rīgas pilsētas Īres valdes darbību, tajā skaitā, domē pieņemot totalitāras valsts parauga Īres valdes jauno Nolikumu.

Kūtrums, VIENALDZĪBA UN MALĀ STĀVĒŠANA, nepiedalīšanās mītiņos, piketos un vēlēšanās, ir vislielākā tautas NELAIME.

Domā ar savu galvu! Gribi mainīt oligarhu, jūrmalgeitas, šleserģeitas tipa pārvaldības un ierēdņu struktūru vadoņu SISTĒMU:

1) Saeimā neiebalso nevienu oligarhu partiju un nevienu oligarhu atbalstītāju partiju, kas ir Saskaņas centrs (SC), kurš ar vieglu roku nodod sociāldemokrātiskos principus;

2) Sāc organizēt un piedalies jaunas Satversmes pieņemšanā tautas nobalsošanā.

Klementijs Rancāns, jurists

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!