Foto: LETA

Pie portāla "Delfi" vairākkārt vērsušies Bauskas novada iedzīvotāji, mēģinot risināt samilzušu sadzīvisku konfliktu starp kaimiņiem, kurā jau iesaistīta Bauskas policija, Bauskas novada pašvaldība un Dabas aizsardzības pārvalde.

Iepriekš vēstījām, ka suņa un kaimiņienes uzbrukumu savā zemes gabalā dabas parka "Bauska" teritorija" piedzīvojusi Šabanovu ģimene, kura par notikušo ziņojusi policijai. Savukārt suņa saimnieces meita portālam apgalvoja, ka suns ticis ar nolūku izprovocēts un sievietei draudēts, tikai tāpēc, lai kaimiņus iebiedētu un atturētu no likumā paredzētās iespējas šķērsot Šabanovu teritoriju, caur kuru iespējams piekļūt Lielupei.

Zemes īpašnieks Valentīns Šabanovs šādus apgalvojumus raksturo kā neslavas celšanu, nomelnošanu un sola tiesāties.

"Inga Veidemane ir publiski izvirzījusi smagas apsūdzības pret mani, apgalvojot, ka manā zemes gabalā tiek veiktas nelikumīgas darbības, taču tas neatbilst patiesībai," portālam "Delfi" raksta Šabanovs. Viņš norāda, ka pretēji Ingas sacītajam, visas Šabanovu dabas parka teritorijā veiktās labiekārtošanas darbības ir saskaņotas.

Turklāt vīrietis arī akcentē, ka, lai gan likums paredz iedzīvotājiem pieeju dabas parka teritorijai, tas tomēr nenosaka, ka ikviens privātā zemes gabalā var rīkot pikniku vai citādi atpūsties. "Mans zemesgabals, tieši tāpat kā viss ciemats Ceplis, atrodas parka teritorijā. Tas gan nenozīmē, ka man ir tiesības iet uz Ingas vecāku dārzu un rīkot tur pikniku kopā ar draugiem vai vest pastaigā savu suni," teic Šabanovs.

Viņš piebilst, ka saskaņā ar likumu, viņa zemes gabalā doties atpūsties pie Lielupes būtu iespējams vien tad, ja viņš būtu devis savu atļauju pie upes makšķerēt.

"Pēdējo mēnešu laikā Inga Veidemane ir uzrakstījusi apmēram desmit dažādas sūdzības vairākām institūcijām par it kā manām nelikumīgām darbībām, taču līdz šim es nevienā pārkāpumā neesmu oficiāli apsūdzēts," norāda Šabanovs.

Portālam "Delfi" Dabas aizsardzības pārvaldē apstiprināja, ka administratīvā lietvedība pret Šabanovu tika ierosināta, taču ir izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!